Ne každý má tak chuťově specifickou rybu chuť, ale kapr patří mezi české speciality už neskutečně dlouho. Vánoční klasika v trojobalu je jasná, ale co letos zkusit něco netradičního? Náš kapr na medu s ořechy není nijak náročný a chutná fantasticky!
Kapr na medu s vlašskými ořechy
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Vaříme do 30 min
3.4
7x hodnoceno
Postup kapr (4–6 porcí):
- Troubu předehřejte na 180 °C. Podkovy z kapra omyjte, osušte a dochuťte solí s pepřem.
- Rozpuštěné máslo smíchejte s medem, hořčicí a worcesterem. Směs vetřete do podkov a vložte je do vymazaného pekáče.
- Pak je posypejte nakrájenými ořechy, přelijte zbylou omáčkou a zakryjte alobalem.
- Po cca 20 minutách pečení alobal sundejte, kapra podlijte trochou vody a dopečte dozlatova
Postup lehký bramborový salát:
- Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Nechte je vychladnout, poté oloupejte a všechny nakrájejte na kolečka.
- Oloupanou cibuli nakrájejte na proužky a okurky na drobná kolečka.
- Vše smíchejte v míse a postupně dochuťte olejem, hořčicí, solí a pepřem.
- Podle chuti přidejte také okurkový lák a nakonec zasypejte nasekanou petrželkou.
GUSTO TIPY:
Kapra můžete v medové omáčce i marinovat. Nechte ho v lednici odpočívat pár hodin, jeho chuť bude o to intenzivnější.
Pokud chcete mít cibuli krásně sytě růžovou, zalijte ji horkým octem a nechte chvíli odležet.