Krémová česneková polévka

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Polévky, Večeře

5.0

1x hodnoceno

Česnečka – česká klasika, kterou máme spojenou především s rány po velkolepých oslavách. Tentokrát jsme si pro vás ale připravili její krémovou verzi, na které si jistě pochutnáte i kdykoliv jindy.

Suroviny

Počet osob

-
+

 Postup

  1. Nejprve palice česneku seřízněte u kořene, plech nebo pekáček vyložte pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem.
  2. Palice česneku na něj položte seříznutou stranou dolů.
  3. Pečte v předem vyhřáté troubě na 175 °C cca 20–30 minut. 
  4. V mezičase si nakrájejte šalotku a brambory na menší kostky.
  5. Na másle cibulku v hrnci zpěňte, zarestujte brambory a zalijte vývarem.
  6. Mezitím se doměkka a dozlatova upekl česnek, přidejte ho tedy do polévky a nechte provařit do změknutí brambor. 
  7. Mezitím si orestujte na kostičky nakrájenou slaninu a pak dozlatova opečte krutony z toustového chleba.
  8. Polévku rozmixujte, zjemněte smetanou, ochuťte muškátovým oříškem a servírujte.
  9. Dozdobte slaninou, krutony a nasekanou zelenou bylinkou. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte