Česnečka – česká klasika, kterou máme spojenou především s rány po velkolepých oslavách. Tentokrát jsme si pro vás ale připravili její krémovou verzi, na které si jistě pochutnáte i kdykoliv jindy.
Krémová česneková polévka
- velmi snadné
- do 60 minut
- Polévky, Večeře
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Nejprve palice česneku seřízněte u kořene, plech nebo pekáček vyložte pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem.
- Palice česneku na něj položte seříznutou stranou dolů.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 175 °C cca 20–30 minut.
- V mezičase si nakrájejte šalotku a brambory na menší kostky.
- Na másle cibulku v hrnci zpěňte, zarestujte brambory a zalijte vývarem.
- Mezitím se doměkka a dozlatova upekl česnek, přidejte ho tedy do polévky a nechte provařit do změknutí brambor.
- Mezitím si orestujte na kostičky nakrájenou slaninu a pak dozlatova opečte krutony z toustového chleba.
- Polévku rozmixujte, zjemněte smetanou, ochuťte muškátovým oříškem a servírujte.
- Dozdobte slaninou, krutony a nasekanou zelenou bylinkou.