Rybí polévka na štědrovečerní stůl rozhodně patří! Pokud však chcete svou vánoční večeři trochu ozvláštnit, vyzkoušejte naši vánoční rybí polévku z lososa a amura bílého. Krémová rybí polévka vám jistě přijde vhod i jindy než na Vánoce.
Vánoční rybí polévka
- snadné
- do 60 minut
- Polévky
2.2
5x hodnoceno
Postup
- Ryby zbavte kůže a nakrájejte na vetší kousky. Odstraňte všechny malé kůstky a vyhoďte je.
- Kůži a odřezky z ryb vložte do hrnce spolu s cherry rajčaty a částí mrkve nakrájené na kousky.
- Přisypte nové koření, bobkové listy a zalijte vodou. Vařte asi 15 minut.
- V hrnci rozpusťte máslo a přisypte opláchnutý a na plátky nakrájený pórek. Restujte 5–8 minut do změknutí.
- Zatímco se pórek restuje, nakrájejte na kostičky brambory spolu se zbylou mrkví.
- Hotový rybí vývar sceďte. Spolu s čerstvou nakrájenou zeleninou ho přidejte do hrnce k pórku a přisypte polovinu čerstvého kopru.
- Stáhněte plamen a 10 minut vařte doměkka. Přilijte smetanu, promíchejte, přisypte kousky nakrájených ryb a na mírném plameni pozvolna vařte, dokud maso nebude hotové. Stačí jen chvilka.
- Dochuťte zbývajícím koprem a podle chuti osolte a opepřete.