Vánoční rybí polévka

  • snadné
  • do 60 minut
  • Polévky

2.2

5x hodnoceno

Rybí polévka na štědrovečerní stůl rozhodně patří! Pokud však chcete svou vánoční večeři trochu ozvláštnit, vyzkoušejte naši vánoční rybí polévku z lososa a amura bílého. Krémová rybí polévka vám jistě přijde vhod i jindy než na Vánoce.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup  

  1. Ryby zbavte kůže a nakrájejte na vetší kousky. Odstraňte všechny malé kůstky a vyhoďte je.
  2. Kůži a odřezky z ryb vložte do hrnce spolu s cherry rajčaty a částí mrkve nakrájené na kousky.
  3. Přisypte nové koření, bobkové listy a zalijte vodou. Vařte asi 15 minut.
  4. V hrnci rozpusťte máslo a přisypte opláchnutý a na plátky nakrájený pórek. Restujte 5–8 minut do změknutí.
  5. Zatímco se pórek restuje, nakrájejte na kostičky brambory spolu se zbylou mrkví.
  6. Hotový rybí vývar sceďte. Spolu s čerstvou nakrájenou zeleninou ho přidejte do hrnce k pórku a přisypte polovinu čerstvého kopru.
  7. Stáhněte plamen a 10 minut vařte doměkka. Přilijte smetanu, promíchejte, přisypte kousky nakrájených ryb a na mírném plameni pozvolna vařte, dokud maso nebude hotové. Stačí jen chvilka.
  8. Dochuťte zbývajícím koprem a podle chuti osolte a opepřete.

Gusto tip: Polévka je skvělá s toustem nebo kouskem křupavého chleba.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte