Hovězí ragú s vínem a žampiony

  • střední
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

3.3

10x hodnoceno

Hovězí maso si s červeným vínem velmi dobře rozumí, což dokazuje například hovězí po burgundsku. My pro vás tentokrát máme recept na hovězí ragú s červeným vínem a žampiony, které můžete podávat s bramborovou kaší.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na větší kostky. Osolte a opepřete.
  2. V litinovém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a maso zprudka opékejte ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté maso vyndejte na talíř. Jestliže maso začalo pouštět trochu šťávy, slijte ji na talíř s masem.
  3. Do hrnce přidejte lžíci oleje. Cibuli nakrájejte najemno, mrkev na kolečka. Řapíky celeru oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Zeleninu opékejte v pánvi 5 minut.
  4. Zeleninu zalijte vínem a míchejte asi minutu. Zalijte rajčaty. Plechovku naplňte vodou nebo vývarem (hovězí nebo zeleninový) a vlijte do hrnce. 
  5. Žampiony nakrájejte na plátky a vsypte do hrnce. Přidejte bobkový list, rozmarýn, tymián, maso, ještě trochu soli a dobře promíchejte. Přiveďte k varu.
  6. Hrnec zakryjte poklicí a vložte do trouby vyhřáté na 170 °C. Táhněte 3 hodiny. 
  7. Na bramborovou kaši nakrájejte oloupané brambory na kostky, jak jste zvyklí a vložte do hrnce s vodou. Slijte a zalijte novou vodou. Celer nakrájejte na menší kostky než brambory, asi o polovinu a přidejte k bramborám. Česnek nakrájejte na plátky, přidejte do hrnce, osolte a uvařte vše doměkka.
  8. Sceďte brambory s celerem, ale dejte pozor, ať nevylijete česnek. Potom rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Zalijte mlékem a vyšlehejte. Od kaše neočekávejte, že bude tak hladká. Celer se zcela nerozpadne. Podle chuti zjemněte máslem.
  9. Ragú podávejte s kaší nebo s pečivem. Před servírováním můžete posypat nakrájenou petrželkou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte