Teplý salát s pečeným husím prsem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

4.0

1x hodnoceno

Těšíme se na oslavy sv. Martina, ale klasická husa s knedlíkem a zelím vám nic neříká? Nevadí, i tak můžete tradici dodržet, jen v trochu jiném pojetí. Stačí si připravit tento teplý salát s husím prsem. Naprosto vynikající!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve si na husím prsu nařízněte kůži a z této strany ho osolte. Z druhé strany prso osolte, opepřete a posypte estragonem.
  2. Maso opékejte na pánvičce nasucho a kůží dolů, hezky pomalu.
  3. Sádlo slijte do misky bokem a prso během pečení občas přimáčkněte. Jakmile je strana upečená dozlatova a dokřupava, nechte maso zatáhnout ze zbývajících stran (z posledního slití si nechte asi dvě lžíce výpeku na pánvičce).
  4. Poté dejte dopéct do trouby na 180 °C cca 20 minut kůží nahoru.
  5. Mezitím si nakrájejte všechnu zeleninu, dejte ji na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a přidejte sůl, pepř a estragon.
  6. Zvyšte teplotu trouby na 200 °C, změňte program na gril s ventilací a pečte 20 minut. Nezapomeňte zeleninu promíchat v půlce času.
  7. Zálivka je pak hotová hned: zahřejte výpek, přidejte vodu, med, hořčici a balsamico.
  8. Jakmile máte upečeno, promíchejte zeleninu se zálivkou, nakrájejte husí prso a můžete se pustit do hodování.⁠

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte