Těšíme se na oslavy sv. Martina, ale klasická husa s knedlíkem a zelím vám nic neříká? Nevadí, i tak můžete tradici dodržet, jen v trochu jiném pojetí. Stačí si připravit tento teplý salát s husím prsem. Naprosto vynikající!
Teplý salát s pečeným husím prsem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
4.0
1x hodnoceno
Postup:
- Nejprve si na husím prsu nařízněte kůži a z této strany ho osolte. Z druhé strany prso osolte, opepřete a posypte estragonem.
- Maso opékejte na pánvičce nasucho a kůží dolů, hezky pomalu.
- Sádlo slijte do misky bokem a prso během pečení občas přimáčkněte. Jakmile je strana upečená dozlatova a dokřupava, nechte maso zatáhnout ze zbývajících stran (z posledního slití si nechte asi dvě lžíce výpeku na pánvičce).
- Poté dejte dopéct do trouby na 180 °C cca 20 minut kůží nahoru.
- Mezitím si nakrájejte všechnu zeleninu, dejte ji na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a přidejte sůl, pepř a estragon.
- Zvyšte teplotu trouby na 200 °C, změňte program na gril s ventilací a pečte 20 minut. Nezapomeňte zeleninu promíchat v půlce času.
- Zálivka je pak hotová hned: zahřejte výpek, přidejte vodu, med, hořčici a balsamico.
- Jakmile máte upečeno, promíchejte zeleninu se zálivkou, nakrájejte husí prso a můžete se pustit do hodování.