Jemista – Papriky plněné rýží a mletým hovězím masem

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

3.0

2x hodnoceno

Vyzkoušejte skvělou dobrotu z hovězího mletého masa. Pokrm se zvláštním jménem, pochází z Řecka, kde ho najdete skoro v každé taverně. A my se vsadíme, že si najde místo i na vašem jídelníčku.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

1. Seřízněte vrch papriky tak, aby Vám z něj vznikla „poklička“ na přikrytí.
2. Vnitřek papriky vyčistěte od semínek a bílé dužiny.
3. V pánvi si na trošce olivového oleje nechte zesklovatět cibulku, přidejte najemno nasekaný česnek, a nakonec mleté maso.
4. Když je maso zatažené a hezky oddělené, přidejte protlak, sůl, pepř, skořici a ½ rajčat z plechu.
5. Nakonec přidejte rýži, vše společně 3 minutky provařte, přilijte ½ vývaru a ještě zhruba 10–15 minut vaříme, ať je rýže uvařená do poloměkka.
6. Nakonec vmíchejte najemno nasekanou petržel, kopr a mátu.
7. Směsí naplňte papriky téměř po okraj a přiklopte seříznutým vrškem.
8. Do plechu vložte oloupané brambory nakrájené na šestiny a přidejte zbytek rajčat v plechu a vývaru.
9. Nakonec přidejte i papriky – pozor, musí stát, aby se směs nedostala ven! – a pečte na 180 °C zhruba 30–35 minut.
9. Podávejte zakápnuté olivovým olejem, přidat můžete i trochu nadrolené fety.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte