Chystáte se grilovat, ale na burger už nemáte chuť? Vyzkoušejte si na grilu připravit hovězí kofty se zeleninovým salátem. Tahle pochoutka je doma v Řecku, a díky tomu se můžete na chvilku přenést zpátky na dovolenou k moři.
Hovězí kofty s mátovo-koprovým dipem a lehkým salátem
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
0.0
Postup
1. Špejle namočte na 30 minut do studené vody, aby se následně na grilu nebo v troubě nepálily.
2. Cibuli, česnek a petržel nasekejte nahrubo a společně v mixéru rozmixujte.
3. V míse smíchejte hovězí maso s petrželovou směsí, přidejte drcený kmín, oregano, sůl a pepř podle chuti a minerální vodu. Vše zpracujte do kompaktní hmoty a nechte alespoň 15 minut odpočinout v lednici.
4. Navlhčenou rukou si odeberte zhruba 50–60 gramů masové směsi a na špejli tvarujte menší šišky.
5. Maso pečte na grilu, na středně vysokém žáru, zhruba 10–15 minut a průběžně otáčejte. Nebo můžete kofty péct v troubě, vyhřáté na 180 °C, zhruba 25–30 minut, v polovině pečení je nezapomeňte otočit.
6. Mezitím si připravte salát. Omyjte listy římského salátu, nasekejte na tenké proužky a v míse smíchejte s nakrájenou jarní cibulkou, okurkou a nasekaným koprem. Ochuťte vinným octem, olivovým olejem a solí a vše společně promíchejte.
7. Připravte si dip. Do misky dejte zhruba 100 g smetanového jogurtu, přidejte nasekané lístky máty a nasekaný kopr, šťávu z ½ citrónu, zhruba dvě lžíce olivového oleje a sůl. Opět promíchejte.
8. Kofty servírujte se salátem, dipem, můžete přidat nakládanou cibuli a pečivo dle své volby.