Hovězí a vepřové mleté maso jistě znáte a pravidelně z něj vaříte. Ale co takhle vyzkoušet lehčí variantu – mleté krůtí maso. Máme pro vás tip na lahodné mleté krůtí biftečky se špenátem pečené v troubě. Vyzkoušejte tuhle dobrotu s dipem ze zakysané smetany nebo třeba s bramborovou kaší.
Mleté krůtí biftečky se špenátem
- velmi snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Špenát vložte do hrnce s horkou vodou, krátce míchejte, aby listy ovadly, a pak ihned přendejte do ledové vody. Můžete použít vroubkovanou lžíci na servírování těstovin anebo sceďte špenát do cedníku. Ve vodě nechte zchladnout. Špenát vyždímejte a nakrájejte nadrobno.
- Toustový chléb rozdrobte na malé kousky do mísy. Pokropte vlažným mlékem a pak prsty zlehka promíchejte, aby se pečivo rovnoměrně navlhčilo. Nechte 5 minut nasáknout.
- Do mísy s navlhčeným pečivem přidejte mleté maso, žloutek, najemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, tymián, rozmarýn, parmezán, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Troubu zapněte na 230 °C v režimu horkovzduch. Plech vyložte pečicím papírem.
- Z masové směsi tvarujte lehce navlhčenýma rukama karbanátky a pokládejte je na připravený plech. Množství vyjde na 10 menších nebo 9 větších biftečků. Při 230 °C pečte 5 minut. Pak troubu ztlumte na 200 °C a pečte dalších 15–20 minu podle velikosti.
- Podávejte s různými druhy dipů a omáček. Skvěle chutná například s bylinkovým dipem ze zakysané smetany a pikantní rajčatovou salsou. Jako přílohu můžete servírovat pečené batáty, brambory nebo zeleninu, bramborovou či jinou kaši, zeleninový salát.