Mleté krůtí biftečky se špenátem

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

5.0

4x hodnoceno

Hovězí a vepřové mleté maso jistě znáte a pravidelně z něj vaříte. Ale co takhle vyzkoušet lehčí variantu – mleté krůtí maso. Máme pro vás tip na lahodné mleté krůtí biftečky se špenátem pečené v troubě. Vyzkoušejte tuhle dobrotu s dipem ze zakysané smetany nebo třeba s bramborovou kaší.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Na 9 kusů
  • Baby špenát 100 g
  • Celozrnný toustový chléb 3 ks
  • Čerstvé plnotučné mléko 3,5% tuku 60 ml
  • Mleté krůtí maso 600 g
  • Žloutek 1 ks
  • Jarní cibulka 2 ks
  • Česnek balený 2 stroužek
  • Tymián 1 lžička
  • Rozmarýn 0.5 lžička
  • Parmezán 2 lžíce
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Špenát vložte do hrnce s horkou vodou, krátce míchejte, aby listy ovadly, a pak ihned přendejte do ledové vody. Můžete použít vroubkovanou lžíci na servírování těstovin anebo sceďte špenát do cedníku. Ve vodě nechte zchladnout. Špenát vyždímejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Toustový chléb rozdrobte na malé kousky do mísy. Pokropte vlažným mlékem a pak prsty zlehka promíchejte, aby se pečivo rovnoměrně navlhčilo. Nechte 5 minut nasáknout. 
  3. Do mísy s navlhčeným pečivem přidejte mleté maso, žloutek, najemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, tymián, rozmarýn, parmezán, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  4. Troubu zapněte na 230 °C v režimu horkovzduch. Plech vyložte pečicím papírem.
  5. Z masové směsi tvarujte lehce navlhčenýma rukama karbanátky a pokládejte je na připravený plech. Množství vyjde na 10 menších nebo 9 větších biftečků. Při 230 °C pečte 5 minut. Pak troubu ztlumte na 200 °C a pečte dalších 15–20 minu podle velikosti.
  6. Podávejte s různými druhy dipů a omáček. Skvěle chutná například s bylinkovým dipem ze zakysané smetany a pikantní rajčatovou salsou. Jako přílohu můžete servírovat pečené batáty, brambory nebo zeleninu, bramborovou či jinou kaši, zeleninový salát.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte