Hledáte recept na gyros s kuřecím masem? Tato masová klasika je oblíbená v mnoha státech celého světa, naše země není výjimkou. My jsme se ale rozhodli udělat menší změnu – maso spolu se zeleninou podáváme v domácí lokši!
Kuřecí gyros se zeleninou a lokšemi
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
3.0
2x hodnoceno
Postup:
- Nejprve si připravte lokše podle našeho receptu.
- Vykostěné kuřecí stehenní řízky osolte, posypte kořením na gyros a potřete rozmačkaným česnekem.
- Poté maso zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, důkladně promasíruje a nechte chvíli marinovat.
- Naložené maso pečte z každé strany přibližně 4–5 minut na rozpálené pánvi s nepřilnavým povrchem a poté ho nechte ještě několik minut odpočinout.
- Nakonec maso nakrájejte na tenké nudličky.
- Červené zelí očistěte, nakrájejte na tenké proužky, osolte a pomačkejte. Zelí změkne a lehce pustí vodu, tu pak slijte.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Rajčata omyjte, osušte a nakrájejte také na plátky. Rukolu opláchněte, pokud je potřeba.
- Tzatziki: Okurku nastrouhejte nahrubo a osolte ji. Po chvíli pustí šťávu, kterou z ní důkladně vymačkejte a vylijte.
- Přidejte jogurt, šťávu z citronu, olej, rozmačkaný česnek a dobře promíchejte. Na závěr vmíchejte nadrobno nasekanou mátu s koprem a dochuťte pepřem.
- Připravte si lokši, vložte do ní kousky nakrájeného gyrosu, připravenou zeleninu a vše hojně pokapejte připravenými tzatziki.
- Zabalte tak, aby vám z lokše nic nevypadlo, a podávejte.
GUSTO TIP:
POKUD NECHCETE DĚLAT LOKŠE, SÁHNĚTE TŘEBA PO KLASICKÉ TORTILLE.