Bezlepková koprovka s vejcem a bramborem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody

2.8

19x hodnoceno

Když se řekne koprovka, mnozí si vybaví školní jídelnu. A opravdu, koprová omáčka s hovězím masem a knedlíkem, bez masa i s vejcem a bramborem, bývá častým hostem na jídelníčcích ve školách. Honza Vorel pro vás však připravil recept na bezlepkovou koprovou omáčku, který si jistě doma oblíbíte a vezmete koprovku na milost.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup koprová omáčka

  1. Do hrnce si dáme máslo, nakrájenou cibuli a brambory a stonky z kopru.
  2. Na malém plameni směs pomalu potíme, nerestujeme!
  3. Za cca 5 minut zalijeme smetanou a mlékem a vaříme doměkka.
  4. Mezitím si uvaříme brambory grenaile, které po uvaření scedíme, trošku rozmáčkneme dlaní a opečeme na másle s tymiánem, osolíme.
  5. Když jsou brambory a cibule měkké, vytáhneme stonky kopru a rozmixujeme do hladka.
  6. Ochutíme solí, octem a cukrem dle chuti. Koprová omáčka by měla mít sladko kyselou chuť. Jestli je omáčka příliš hustá, naředíme troškou mléka.

Postup zastřené vejce

  1. Do hrnce dáme vodu a trošku octa. Přivedeme k varu a snížíme plamen.
  2. Uděláme vír a vyklepneme do něj vejce.
  3. Vaříme cca 2:30 minuty. 
  4. Servírujeme opečené brambory s koprovou omáčkou, zastřeným vejcem a velkým množstvím čerstvého kopru. Můžeme přidat zelený olej. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte