Jedno z nejoblíbenějších jídel z brambor – domácí bramboráky. Vyzkoušejte recepty na ty nejlepší bramboráky se slaninou, na kterých si zaručeně pochutná celá rodina. Není to zrovna nejdietnější pochoutka, ale za tu chuť a neopakovatelnou vůni, to rozhodně stojí.
Nejlepší domácí bramboráky
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Brambory nastrouhejte – polovinu na hrubé straně struhadla, polovinu na jemné straně. Slijte přebytečnou vodu, kterou pustí brambory, a poté je ihned zalijte horkým mlékem a promíchejte.
- Přidejte zbytek ingrediencí – vejce, utřený česnek, koření, mouku a strouhanku. Promíchejte, nakonec přidejte i opečenou slaninu nakrájenou na malé kostičky.
- Rozpalte sádlo či olej na pánvi, lžící vytvarujte na pánvi bramborák a stáhněte plamen na polovinu. Nyní opékejte bramboráky už jen pozvolna, na středním plameni.
- Opečené bramboráky vždy přeneste na talíř vyložený ubrouskem, aby odstál přebytečný tuk. Podávejte nejlépe ještě teplé.