Pečené kuřecí stehno s bramborovou kaší – jídlo, které nejde nemilovat. My pro vás máme tentokrát tuhle oblíbenou pochoutku v moderním kabátku. Už cítíte vůni pečeného kuřete? Tak na nic nečekejte a pusťte se do toho.
Pečená kuřecí stehna s bramborovo-mrkvovým pyré
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
3.7
3x hodnoceno
Postup:
- Pro přípravu bramborovo-mrkvového pyré oloupejte brambory i mrkev a nakrájejte na přibližně stejné kousky. Uvařte v osolené vodě doměkka.
- Poté vodu slijte, přidejte mléko a máslo a rozmixujte dohladka.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- V misce smíchejte olivový olej, česnek, citronovou šťávu a nasekané čerstvé bylinky se solí.
- Kuřecí stehna očistěte, poklaďte do pekáčku a přelijte připravenou bylinkovou směsí.
- Pekáček přikryjte alobalem a nechte péct asi hodinu, poté alobal sundejte a dopečte dozlatova.