Pečená kuřecí stehna s bramborovo-mrkvovým pyré

  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

4.2

5x hodnoceno

Pečené kuřecí stehno s bramborovou kaší – jídlo, které nejde nemilovat. My pro vás máme tentokrát tuhle oblíbenou pochoutku v moderním kabátku. Už cítíte vůni pečeného kuřete? Tak na nic nečekejte a pusťte se do toho.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Pro přípravu bramborovo-mrkvového pyré oloupejte brambory i mrkev a nakrájejte na přibližně stejné kousky. Uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. Poté vodu slijte, přidejte mléko a máslo a rozmixujte dohladka.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. V misce smíchejte olivový olej, česnek, citronovou šťávu a nasekané čerstvé bylinky se solí.
  5. Kuřecí stehna očistěte, poklaďte do pekáčku a přelijte připravenou bylinkovou směsí.
  6. Pekáček přikryjte alobalem a nechte péct asi hodinu, poté alobal sundejte a dopečte dozlatova.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte