Pečené kuře je klasika, kterou všichni velmi dobře známe a jedli jsme nesčetněkrát. I tu si ale můžete připravit jako slavnostní jídlo, a to poměrně jednoduše. Stačí přidat pár neobvyklých ingrediencí a netradiční kombinace je na světě. Ideální volba na víkendový oběd. Pak se stačí “jen” rozhodnout: křidýlko, nebo stehýnko?
Slavnostní kuře pečené na pomerančích a medu
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty, Vaříme ze 7 surovin
2.9
174x hodnoceno
Postup
- Kuře osolte a opepřete podle chuti.
- V misce smíchejte papriku, kari, med a olej se šťávou z jednoho pomeranče.
- Druhý pomeranč nakrájejte na plátky a dejte na dno plechu.
- Na pomeranč položte kuře, které potřete připravenou marinádou.
- Přidejte zbylé plátky pomeranče, rozmarýn a v troubě předehřáté na 180 °C pečte 80 minut.
- Během pečení kuře několikrát marinádou potřete.