Představte si skvělý nedělní oběd, na kterém si opravdu pochutnáte. Z grilu se line nezaměnitelná vůně grilovaného steaku z vepřové krkovice, které doplní pečené brambory s rozmarýnem. Už se vám sbíhají sliny?
Grilovaná krkovice s pečenými brambory
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Nejprve si připravte brambory. Důkladně je umyjte, vložte do zapékací mísy, přidejte máslo, stroužky česneku, rozmarýn a olivový olej. Brambory osolte. Podlijte troškou vody a pečte při 200 °C cca 40 minut, dle velikosti brambor.
- Mezitím si připravte dresink. V připravené misce smíchejte zakysanou smetanu společně s pažitkou, šťávou z citronu, solí a pepřem. Důkladně promíchejte.
- Poté vložte vepřové steaky na rozpálený gril a grilujte z každé strany cca 3–5 minut.
- Hotové brambory po upečení rozkrojte, naplňte dresinkem, posypte pažitkou a podávejte s grilovanou krkovicí.