Grilovaná krkovice s pečenými brambory

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

5.0

1x hodnoceno

Představte si skvělý nedělní oběd, na kterém si opravdu pochutnáte. Z grilu se line nezaměnitelná vůně grilovaného steaku z vepřové krkovice, které doplní pečené brambory s rozmarýnem. Už se vám sbíhají sliny?

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si připravte brambory. Důkladně je umyjte, vložte do zapékací mísy, přidejte máslo, stroužky česneku, rozmarýn a olivový olej. Brambory osolte. Podlijte troškou vody a pečte při 200 °C cca 40 minut, dle velikosti brambor.
  2. Mezitím si připravte dresink. V připravené misce smíchejte zakysanou smetanu společně s pažitkou, šťávou z citronu, solí a pepřem. Důkladně promíchejte.
  3. Poté vložte vepřové steaky na rozpálený gril a grilujte z každé strany cca 3–5 minut.
  4. Hotové brambory po upečení rozkrojte, naplňte dresinkem, posypte pažitkou a podávejte s grilovanou krkovicí.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte