Kynuté tvarohové nebo makové buchty jsou česká klasika. My jsme je pro vás však tentokrát připravili trochu netradičně – naslano. Místo povidel či máku, jsme je naplnili brokolicí a sýrem a neotřelá pochoutka je na světě.
Slané kynuté buchty plněné brokolicí a sýrem
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Svačiny, Snídaně, Večeře, Vege & vegan
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Droždí rozdrobte do mističky a promíchejte s cukrem. Mléko ohřejte, aby bylo vlažné a asi 1/3 přilijte k droždí. Přisypejte ještě lžičku mouky a vidličkou promíchejte. Nechte stát při pokojové teplotě 15–20 minut, než pěkně vzejde kvásek.
- Do zbytku mléka vložte na kostičky pokrájené máslo, ještě trochu zahřejte a pak nechte pozvolna máslo rozplynout.
- Brokolici nakrájejte na menší růžičky. Vložte do vroucí osolené vody a nechte 3–4 minuty vařit doměkka. Poté sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte dobře okapat. Pokud by zůstalo v brokolici příliš vody, byla by náplň tekutá, což by komplikovalo plnění buchet a po upečení by mohly být příliš vlhké.
- Brokolici v mixéru rozsekejte najemno. Poté vidličkou dobře promíchejte se sýrem, bylinkami, česnekem a špetkou soli.
- Vykynuté těsto rozdělte na 12 stejně velkých kousků. Z každého mezi dlaněmi vytvarujte větší placičku. Naplňte lžičkou brokolicové náplně a zabalte. Buchty skládejte na pomoučenou pracovní plochu, dokud nedokončíte i poslední buchtu.
- Rozehřejte máslo anebo si připravte olej na promazávání. Každou buchtu dobře omastěte a vedle sebe je vyskládejte do pekáčku.
- Pečte při 180 °C 45–50 minut.