Jaro doslova zve k přípravě lehkých zeleninových polévek. Jednu takovou jarní polévku ze zeleného hrášku pro vás máme tentokrát i my. Hotová bude během chvilky, zvládne ji i kuchařský začátečník a jistě si na ní pochutná celá rodina.
Jarní hrášková polévka
- velmi snadné
- do 30 minut
- Polévky, Večeře, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Na másle zpěňte nadrobno nakrájenou šalotku, poté krátce i česnek, přidejte hrášek, podlijte vývarem, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
- Provařte velmi krátce, jen cca 2 minuty, odstavte a rozmixujte na hladký krém. V závěru zjemněte smetanou dle chuti a konzistence. Dochuťte špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
- Toastový chléb nakrájejte na kostky a zvolna opékejte na másle na pánvi (případně v troubě) dozlatova.
- Při servírování můžete ještě dozdobit například zbylou smetanou a výhonky z hrášku.