Jarní hrášková polévka

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Polévky, Večeře, Vege & vegan

0.0

0x hodnoceno

Jaro doslova zve k přípravě lehkých zeleninových polévek. Jednu takovou jarní polévku ze zeleného hrášku pro vás máme tentokrát i my. Hotová bude během chvilky, zvládne ji i kuchařský začátečník a jistě si na ní pochutná celá rodina.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Na másle zpěňte nadrobno nakrájenou šalotku, poté krátce i česnek, přidejte hrášek, podlijte vývarem, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
  2. Provařte velmi krátce, jen cca 2 minuty, odstavte a rozmixujte na hladký krém. V závěru zjemněte smetanou dle chuti a konzistence. Dochuťte špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
  3. Toastový chléb nakrájejte na kostky a zvolna opékejte na másle na pánvi (případně v troubě) dozlatova.
  4. Při servírování můžete ještě dozdobit například zbylou smetanou a výhonky z hrášku.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte