S podzimem přichází na řadu sezóna dýní. Taky už se nemůžete dočkat dýňových dobrot? Máme tu pro vás jednu lahůdku – noky s krémovou dýňovou omáčkou. Hotovo budete mít během chvilky a když budete mít chuť, můžete přidat i restované kuřecí maso či mozzarellu.
Noky s krémovou dýňovou omáčkou
- velmi snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Večeře
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Troubu si předehřejte na 200 °C a připravte si plech, který vyložíte pečícím papírem.
- Připravenou zeleninu rozprostřete na plech, zakápněte olivovým olejem, podle chuti osolte a opepřete. Pečte do měkka, trvá to cca 35–40 minut.
- Po upečení rozmixujte dohladka s ricottou a parmazánem. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Ochutnejte a případně dochuťte.
- Noky připravte podle návodu na obalu a v hlubší pánvi prohřejte s připravenou omáčkou.
Podávejte s parmazánem a čerstvou bazalkou.
Tipy od nutriční terapeutky:
Tento podzimní recept je lehký a bez masa. Obsahuje také méně bílkovin, pokud byste chtěli jejich obsah navýšit, přidejte třeba mozzarellu s nižší tučností nebo do zlatova orestované kuřecí maso.