Noky s krémovou dýňovou omáčkou

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Večeře

3.7

17x hodnoceno

S podzimem přichází na řadu sezóna dýní. Taky už se nemůžete dočkat dýňových dobrot? Máme tu pro vás jednu lahůdku – noky s krémovou dýňovou omáčkou. Hotovo budete mít během chvilky a když budete mít chuť, můžete přidat i restované kuřecí maso či mozzarellu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 200 °C a připravte si plech, který vyložíte pečícím papírem.
  2. Připravenou zeleninu rozprostřete na plech, zakápněte olivovým olejem, podle chuti osolte a opepřete. Pečte do měkka, trvá to cca 35–40 minut.
  3. Po upečení rozmixujte dohladka s ricottou a parmazánem. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Ochutnejte a případně dochuťte.
  4. Noky připravte podle návodu na obalu a v hlubší pánvi prohřejte s připravenou omáčkou.
    Podávejte s parmazánem a čerstvou bazalkou.

Tipy od nutriční terapeutky:

Tento podzimní recept je lehký a bez masa. Obsahuje také méně bílkovin, pokud byste chtěli jejich obsah navýšit, přidejte třeba mozzarellu s nižší tučností nebo do zlatova orestované kuřecí maso.

 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte