Dýňové gnocchi opečené na másle se špenátem

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

4.0

2x hodnoceno

Na podzim se to dýněmi na zahrádkách jen hemží. Připravili jsme pro vás recept, kde hrají dýně hlavní roli. Dýňové gnocchi se špenátem vytvoří úžasnou barevnou kombinaci navíc skvěle chutnají. Tak na nic nečekejte a pusťte se do dýňového podzimního vaření.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Pro přípravu noků si nejprve připravte dýňové pyré. 
  2. Troubu si předehřejte na 180 °C, dýni omyjte, rozkrojte na půl, zbavte semínek a položte na plech vystlaný pečicím papírem. Nechte péct asi 1 hodinu, dokud nezměkne.
  3. Po upečení dýni zbavte slupky a rozmixujte na pyré. Nechte vychladnout.
  4. K dýňovému pyré přidejte asi polovinu mouky s trochou soli a opatrně smíchejte. Ve středu těsta vytvořte důlek, přidejte rozšlehané vejce, zbytek mouky a velmi jemně zpracujte do konzistence hladkého těsta.
  5. Z těsta vyválejte (na pomoučené pracovní ploše – aby se nepřichytávaly) dlouhé válečky silné asi 1,5 cm, které nožem nakrájejte na menší kousky. Každý kousek pak můžete pod jemným tlakem převalit přes hřbet vidličky abyste dosáhli charakteristických zábrusů, do kterých se mnohem lépe zachytává omáčka.
  6. Noky ponořte do vroucí osolené vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch.
  7. Na pánvi si rozpalte lžíci másla, přidejte nadrobno nakrájený česnek a opékejte do zlatova. Přidejte noky a opět nechte opéct.
  8. Na závěr přidejte listový špenát, který za stálého míchání nechte změknout a podle chuti dochuťte solí a pepřem. 
  9. Připravené noky servírujte s cherry rajčátky, zasypané nastrouhaným parmezánem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte