Paprikové gnocchi s klobásou a fazolemi

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Hlavní chody

4.1

7x hodnoceno
Bramborové gnocchi (či více po česku noky) jsou vděčným jídlem snad do každého počasí, i v létě si je v určité odlehčenější variaci umíme představit. Během zimy se ale s chutí pouštíme do něčeho sytější, takže naše provedení s paprikovou klobásou a fazolemi je značka ideál!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Do vysokého hrnce dejte vařit osolenou vodu na gnocchi.
  2. Mezitím nakrájejte klobásu na kolečka, šalotku na měsíčky a česnek na plátky.
  3. Do hlubší pánve vlijte olej, přihoďte klobásku a šalotku a restujte dozlatova.
  4. Poté přidejte česnek a nechte ho rozvonět.
  5. Zasypte uzenou paprikou, kajenským pepřem a za stálého míchání restujte asi minutu.
  6. Vše podlijte vínem a nechte ho vyvařit. Přidejte sterilovaná rajčata a znovu dobře provařte.
  7. Gnocchi vhoďte do vroucí osolené vody a vařte do doby, než vyplavou na hladinu.
  8. Sceďte je a zamíchejte do klobásové směsi.
  9. Na závěr přidejte scezené fazole, promíchejte a ozdobte čerstvou bazalkou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte