Bramborové gnocchi (či více po česku noky) jsou vděčným jídlem snad do každého počasí, i v létě si je v určité odlehčenější variaci umíme představit. Během zimy se ale s chutí pouštíme do něčeho sytější, takže naše provedení s paprikovou klobásou a fazolemi je značka ideál!
Paprikové gnocchi s klobásou a fazolemi
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vaříme do 30 min
3.4
12x hodnoceno
Postup:
- Do vysokého hrnce dejte vařit osolenou vodu na gnocchi.
- Mezitím nakrájejte klobásu na kolečka, šalotku na měsíčky a česnek na plátky.
- Do hlubší pánve vlijte olej, přihoďte klobásku a šalotku a restujte dozlatova.
- Poté přidejte česnek a nechte ho rozvonět.
- Zasypte uzenou paprikou, kajenským pepřem a za stálého míchání restujte asi minutu.
- Vše podlijte vínem a nechte ho vyvařit. Přidejte sterilovaná rajčata a znovu dobře provařte.
- Gnocchi vhoďte do vroucí osolené vody a vařte do doby, než vyplavou na hladinu.
- Sceďte je a zamíchejte do klobásové směsi.
- Na závěr přidejte scezené fazole, promíchejte a ozdobte čerstvou bazalkou.