Sendvič s grilovaným sýrem a zeleninou

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Svačiny, Snídaně, Večeře, Vege & vegan

3.0

2x hodnoceno

V létě nemá člověk vždy chuť na velké jídlo. Co si takhle připravit sendvič s grilovaným sýrem a zeleninou? Zasytí vás tak akorát, hotový bude během chvilky, a navíc skvěle chutná! Tak už na nic nečekejte a pusťte se do přípravy.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů. 
  2. Romano papriku rozkrojte napůl a zbavte jadřince a stopky, střední cuketu nakrájejte na silnější plátky.
  3. Plech vyložte pečícím papírem a na něj dejte připravenou zeleninu. Lehce zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte 15–20 minut do měkka, v polovině doby pečení otočte.
  4. Zatímco se zelenina peče, připravte si pomazánku. Ve větší misce rozmačkejte avokádo, k němu přidejte bílé části jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka, žervé, nasekyný koriandr, česnek a šťávu z limety. Přidat také můžete špetku chilli. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Ciabatty prokrojte a na sucho opečte v topinkovači. Na grilu nebo grilovací pánvi opečte do zlatova sýr.
  6. Pečivo potřete pomazánkou, na ni rozložte na listy little gem salátu. Potom navrstvěte grilovanou cuketu, papriku a sýr. Vrchní část pečiva opět potřete pomazánkou, přiklopte a můžete servírovat.
Tip nutriční terapeutky:

Spěcháte? Sendvič můžete připravit i s čerstvou zeleninou. Výborně budou chutnat šťavnatá rajčata v kombinaci s křupavou okurkou. Nemáte rádi avokádo? Pečivo můžete potřít trochou pesta. Nebojte se experimentovat a zkuste také malé množství různě ochucené majonézy. Zajímavý šmrnc sendvičům také dodají opečené portobello žampiony.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte