V létě nemá člověk vždy chuť na velké jídlo. Co si takhle připravit sendvič s grilovaným sýrem a zeleninou? Zasytí vás tak akorát, hotový bude během chvilky, a navíc skvěle chutná! Tak už na nic nečekejte a pusťte se do přípravy.
Sendvič s grilovaným sýrem a zeleninou
- velmi snadné
- do 30 minut
- Svačiny, Snídaně, Večeře, Vege & vegan
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Romano papriku rozkrojte napůl a zbavte jadřince a stopky, střední cuketu nakrájejte na silnější plátky.
- Plech vyložte pečícím papírem a na něj dejte připravenou zeleninu. Lehce zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte 15–20 minut do měkka, v polovině doby pečení otočte.
- Zatímco se zelenina peče, připravte si pomazánku. Ve větší misce rozmačkejte avokádo, k němu přidejte bílé části jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka, žervé, nasekyný koriandr, česnek a šťávu z limety. Přidat také můžete špetku chilli. Dochuťte solí a pepřem.
- Ciabatty prokrojte a na sucho opečte v topinkovači. Na grilu nebo grilovací pánvi opečte do zlatova sýr.
- Pečivo potřete pomazánkou, na ni rozložte na listy little gem salátu. Potom navrstvěte grilovanou cuketu, papriku a sýr. Vrchní část pečiva opět potřete pomazánkou, přiklopte a můžete servírovat.
Tip nutriční terapeutky:
Spěcháte? Sendvič můžete připravit i s čerstvou zeleninou. Výborně budou chutnat šťavnatá rajčata v kombinaci s křupavou okurkou. Nemáte rádi avokádo? Pečivo můžete potřít trochou pesta. Nebojte se experimentovat a zkuste také malé množství různě ochucené majonézy. Zajímavý šmrnc sendvičům také dodají opečené portobello žampiony.