Salát z pečené zeleniny s čočkou a fetou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Saláty, Večeře

2.2

12x hodnoceno

Ani na podzim se nemusíte vzdávat zeleninových salátů. Stačí jen čerstvou zeleninu vyměnit za pečenou. Podzimní zeleninové jídlo z pekáčku, které vám dodá potřebnou energii a zahřeje vás během chladných podzimních dnů. Připravit si tuto luštěninovou pochoutku k obědu či k večeři můžete i ze zbylé čočky a zeleniny.

Suroviny

Počet osob

-
+
  1. Propláchnutou černou čočku zalijte v hrnci zhruba čtyřnásobným množstvím vody a vařte cca 20 minut (v průběhu vaření́ lehce osolte a zamíchejte). Zrníčka budou lehce měkká́, ale stále na skus. Poté slijte přebytečnou vodu.
  2. Mezitím si připravte zeleninu. Vybrané druhy oloupejte (pokud je potřeba), očistěte a nakrájejte. Česnek nechte v celku, jen seřízněte vršek.
  3. Veškerou zeleninu dejte do většího pekáčku vyloženého pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Česnek nezapomeňte dát řeznou stranou dolů.
  4. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C doměkka, cca 15–20 minut.
  5. Stroužky upečeného česneku vyjměte ze slupky, rozmačkejte vidličkou, smíchejte s čerstvým sýrem a částí nasekané́ petrželky. Osolte, opepřete, přidejte lžíci medu a zakápněte šťávou z limetky nebo citronu.
  6. Do pekáčku s pečenou zeleninou přidejte hotovou čočku a promíchejte.
  7. Zasypte sýrem Feta, posypte zbylou nasekanou petrželkou a podávejte s dipem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte