Masová roláda s nádivkou a pečenými brambůrky

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

0.0

0x hodnoceno

Nedělní oběd pro celou rodinu, který se perfektně hodí na sváteční stůl. Roláda z vepřového bůčku s voňavými bylinkami rozhodně stojí za ochutnání. Servírujte ji s pečenými brambory a úspěch je zaručen.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Vepřový bok, málo prorostlý tukem, rozkrojte na velký plát a přes potravinovou fólií naklepejte paličkou na maso.
  2. Mražený hrášek zalijte v cedníku horkou vodou, aby změkl. Poté ho rozmixujte s bazalkou, koprem, piniovými oříšky, česnekem, olivovým olejem a parmezánem.
  3. Plát masa dochuťte solí a pepřem, potřete silnou vrstvou pesta a zamotejte do rolády. Potravinovým motouzem ji svažte, aby při pečení držela tvar.
  4. Roládu vložte do pekáče s trochou vody a na závěr ji posypte kmínem. Pečte na 180 °C za občasného přelévání výpekem cca 55 minut. Na posledních 5 minut pečení posypte roládu nahrubo nasekanými lístky tymiánu.
  5. Podávejte s opečenými mladými bramborami Grenaille a s porcí výpeku.
  6. Na závěr přidejte trochu listů červené řepy s mangoldem a zakápněte předem vyšlehanou zálivkou. 

Gusto tipy:

Pokud máte čerstvý hrášek, můžete ho použít místo mraženého.

Chcete si práci trochu ulehčit? Použijte kupované bazalkové pesto a vylepšete ho hráškem, koprem a případně olejem dle potřeby.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte