Nedělní oběd pro celou rodinu, který se perfektně hodí na sváteční stůl. Roláda z vepřového bůčku s voňavými bylinkami rozhodně stojí za ochutnání. Servírujte ji s pečenými brambory a úspěch je zaručen.
Masová roláda s nádivkou a pečenými brambůrky
- náročnější
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Vepřový bok, málo prorostlý tukem, rozkrojte na velký plát a přes potravinovou fólií naklepejte paličkou na maso.
- Mražený hrášek zalijte v cedníku horkou vodou, aby změkl. Poté ho rozmixujte s bazalkou, koprem, piniovými oříšky, česnekem, olivovým olejem a parmezánem.
- Plát masa dochuťte solí a pepřem, potřete silnou vrstvou pesta a zamotejte do rolády. Potravinovým motouzem ji svažte, aby při pečení držela tvar.
- Roládu vložte do pekáče s trochou vody a na závěr ji posypte kmínem. Pečte na 180 °C za občasného přelévání výpekem cca 55 minut. Na posledních 5 minut pečení posypte roládu nahrubo nasekanými lístky tymiánu.
- Podávejte s opečenými mladými bramborami Grenaille a s porcí výpeku.
- Na závěr přidejte trochu listů červené řepy s mangoldem a zakápněte předem vyšlehanou zálivkou.