Pokud vám chybí teplo a vůně perfektně grilovaného masa, máme pro vás super tip na získání letní nálady i v zimě. Na pánvi grilované kotletky si 100% oblíbíte.
Vepřové kotletky s voňavou gremolatou
- střední
- do 30 minut
- Hlavní chody, Masové recepty, Vaříme do 30 min
3.0
5x hodnoceno
Postup kotlety
- Vepřové kotlety osolte a opepřete, potřete z obou stran hořčicí, zakápněte citronovou šťávou a nechte při pokojové teplotě odpočívat 10 minut.
- Rozehřejte pánev, vlijte do ní olivový olej a nechte kotlety zatáhnout na vysokém plameni z obou stran, trvá to asi 3 minuty.
- Snižte plamen, přidejte máslo a restujte ještě 6–8 minut.
- Občas je polijte tukem z pánve.
- Jakmile je maso krásně měkké, přendejte ho na talíř a nechte před podáváním chvíli odpočinout.
Postup gremolata
- Nasekejte najemno petrželku, přidejte nasekaný česnek, nastrouhanou kůru citrónu a vše promíchejte.
- Kotlety dochuťte štědrým množstvím gremolaty, a ihned podávejte.
Gusto tip:
Jako přílohu můžete použít naše recepty na salát s brokolici a mandlemi či salát z kapustiček s granátovým jablkem.