Houbové pohankoto s cizrnou a hráškem

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Vege & vegan

3.0

5x hodnoceno

Už jste slyšeli o pohankotu? Ne? Pak vězte, že je to rizoto, v kterém hlavní roli hraje pohanka. Do zdravého pohankota se přidává cizrna a hrášek. Hotovo budete mít během chvilky a uvidíte, že si pochutnáte.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Olej 4 lžíce
  • Cibule bílá 4 ks
  • Česnek balený 4 stroužek
  • Mrkev 4 ks
  • Kořenová petržel 2 ks
  • Žampiony 200 g
  • Pohanka loupaná, kroupy 400 g
  • Cizrna v plechovce (BILLA Bio) 2 balení
  • Mražený hrášek 200 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín

Postup

  1. Pohanku nasypte do hrnce, zalijte vodou a vařte 20 minut. Poté ji sceďte a propláchněte.
  2. Na pánvi s olejem opečete cibuli a česnek. Když začnou zlátnout, přidejte mrkev, petržel a žampióny. Po opečení přidejte propláchnutou cizrnu, mražený hrášek a vařenou pohanku.
  3. Dochuťte solí, pepřem a mletým kmínem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte