Koláče máme obvykle spojené se sladkým, ale my jsme pro vás tentokrát vybrali slanou variantu. Slaný koláč s chřestem a žampiony vás jistě mile překvapí svou lahodnou chutí. Koláč je skvělý teplý i studený, můžete ho podávat ihned po upečení i vzít s sebou ke svačině.
Slaný koláč z listového těsta se žampiony
- více než 60 minut
- Předkrmy, Svačiny, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Alespoň na dvě hodiny namočíme kešu ořechy do vody.
- Kešu ořechy slijeme a změklé kešu ořechy rozmixujeme s tofu, kokosovým mlékem a šťávou z limetky.
- Na oleji osmahneme nakrájenou šalotku a česnek do zlatova.
- Přidáme nakrájené žampiony a orestujeme.
- Osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a přidáme špenát, který necháme zvadnout.
- Do opečené směsi přilijeme směs z tofu a kešu ořechů, promícháme.
- Listové těsto rozvineme do formy na koláč.
- Naplníme směsí a navrch rozložíme umytý chřest, zbavený tvrdých konců.
- Pečeme 40 minut na 180 °C.