Slaný koláč z listového těsta se žampiony

  • více než 60 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Vege & vegan

0.0

0x hodnoceno

Koláče máme obvykle spojené se sladkým, ale my jsme pro vás tentokrát vybrali slanou variantu. Slaný koláč s chřestem a žampiony vás jistě mile překvapí svou lahodnou chutí. Koláč je skvělý teplý i studený, můžete ho podávat ihned po upečení i vzít s sebou ke svačině.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Alespoň na dvě hodiny namočíme kešu ořechy do vody.
  2. Kešu ořechy slijeme a změklé kešu ořechy rozmixujeme s tofu, kokosovým mlékem a šťávou z limetky.
  3. Na oleji osmahneme nakrájenou šalotku a česnek do zlatova.
  4. Přidáme nakrájené žampiony a orestujeme.
  5. Osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a přidáme špenát, který necháme zvadnout.
  6. Do opečené směsi přilijeme směs z tofu a kešu ořechů, promícháme.
  7. Listové těsto rozvineme do formy na koláč. 
  8. Naplníme směsí a navrch rozložíme umytý chřest, zbavený tvrdých konců.
  9. Pečeme 40 minut na 180 °C.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte