Polévka gazpacho

  • velmi snadné
  • do 10 minut
  • Polévky, Předkrmy, Vege & vegan

5.0

1x hodnoceno

Letní osvěžení v podobě španělské studené polévky je přesně to pravé! Gazpacho si můžete dopřát jako předkrm na grilovačce nebo si ho dát k obědu. V každém případě se můžete těšit na osvěžující chuť rajčat a okurky. Podávat ji můžete ihned po rozmixování nebo ji nechat vychladit.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Rajčata sekaná 1 balení
  • Paprika červená 1 ks
  • Okurka salátová 0.5 ks
  • Česnek balený 2 stroužek
  • Extra panenský olivový olej 2 lžíce
  • Čerstvá bazalka 1 hrst
  • Balzamikový ocet 1 lžíce
  • Červená cibule 0.25 ks
  • Sůl 0.25 lžička
  • Pepř

Postup

  1. Červenou papriku a salátovou okurku, omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky.
  2. Nakrájenou zeleninu vhodíme do mixéru, přidáme plechovku krájených rajčat, česnek, bazalku, nakrájenou červenou cibuli, balzamikový ocet a olivový olej.
  3. Vše rozmixujeme dohladka.
  4. Polévku gazpacho ochutíme solí, čerstvým pepřem a podáváme.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte