Letní osvěžení v podobě španělské studené polévky je přesně to pravé! Gazpacho si můžete dopřát jako předkrm na grilovačce nebo si ho dát k obědu. V každém případě se můžete těšit na osvěžující chuť rajčat a okurky. Podávat ji můžete ihned po rozmixování nebo ji nechat vychladit.
Polévka gazpacho
- velmi snadné
- do 10 minut
- Polévky, Předkrmy, Vege & vegan
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Červenou papriku a salátovou okurku, omyjeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky.
- Nakrájenou zeleninu vhodíme do mixéru, přidáme plechovku krájených rajčat, česnek, bazalku, nakrájenou červenou cibuli, balzamikový ocet a olivový olej.
- Vše rozmixujeme dohladka.
- Polévku gazpacho ochutíme solí, čerstvým pepřem a podáváme.