Kimchi burger

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

2.0

18x hodnoceno

Vyzkoušejte si vylepšit klasický burger z hovězího masa lahodnou kvašenou zeleninou kimchi. Jemně nakyslé kimchi nejen, že skvěle vyváží chutě burgeru, ale našemu tělu dodá spoustu zdraví prospěšných probiotik i vitaminů a také zlepšuje trávení.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Na 2 porce
  • Maso
  • Hovězí mleté maso 300 g
  • Česnek balený 1 stroužky
  • Nasekaná petržel 1 lžíce
  • Koriandrový prášek 1 lžička
  • Sůl
  • Pepř
  • Na dodělání
  • Cheddar plátky 4 plátky
  • Burger bulky se sezamem 2 ks
  • Rajčata 1 ks
  • Červená cibule
  • Rukola
  • Hladkolistá petržel
  • Beavia Kimchi Klasik nepálivé
  • Dresink
  • Majonéza s obsahem vaječného žloutku 4 lžíce
  • Dijonská hořčice 1 lžička
  • Uzená paprika 1 lžička
  • Římský kmín 0.5 lžička
  • Sůl

Postup

  1. Hovězí maso dobře promíchejte s prolisovaným česnekem, petrželkou, mletým koriandrem, solí a pepřem. Vytvarujte 2 karbanátky. Pokud pro přípravu nepoužíváte sklopný gril, je dobré doprostřed každého karbanátku udělat palcem důlek, aby se maso nevyboulilo. 
  2. Maso opékejte pár minut z obou stran na grilu. Než ho sundáte z grilu, položte na každý kus 1–2 plátky čedaru a nechte povolit. 
  3. Bulky prokrojte a řeznou stranou nechte chvíli opékat na grilu dozlatova.
  4. Rajče i cibuli nakrájejte na slabé plátky. Promíchejte ingredience na dresink. 
  5. Spodní část bulky potřete lžící dresinku, obložte cibulí, rajčetem, rukolou, opečeným masem, zasypejte trochou Beavia kimchi klasik a petrželky a přiklopte horní částí bulky – také potřenou lžící dresinku.

 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte