Vyzkoušejte si vylepšit klasický burger z hovězího masa lahodnou kvašenou zeleninou kimchi. Jemně nakyslé kimchi nejen, že skvěle vyváží chutě burgeru, ale našemu tělu dodá spoustu zdraví prospěšných probiotik i vitaminů a také zlepšuje trávení.
Kimchi burger
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
4.6
5x hodnoceno
Postup
- Hovězí maso dobře promíchejte s prolisovaným česnekem, petrželkou, mletým koriandrem, solí a pepřem. Vytvarujte 2 karbanátky. Pokud pro přípravu nepoužíváte sklopný gril, je dobré doprostřed každého karbanátku udělat palcem důlek, aby se maso nevyboulilo.
- Maso opékejte pár minut z obou stran na grilu. Než ho sundáte z grilu, položte na každý kus 1–2 plátky čedaru a nechte povolit.
- Bulky prokrojte a řeznou stranou nechte chvíli opékat na grilu dozlatova.
- Rajče i cibuli nakrájejte na slabé plátky. Promíchejte ingredience na dresink.
- Spodní část bulky potřete lžící dresinku, obložte cibulí, rajčetem, rukolou, opečeným masem, zasypejte trochou Beavia kimchi klasik a petrželky a přiklopte horní částí bulky – také potřenou lžící dresinku.