Domácí hovězí burger s cuketou a portobellem

  • náročnější
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

5.0

1,080x hodnoceno

Co by to bylo za grilování bez pořádného hovězího burgeru? My pro vás máme recept od Jana Punčocháře na hovězí burger v domácí bulce s cuketou a žampionem portobello. Příprava vám sice zabere trochu času, ale uvidíte, že to bude stát za to.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup přípravy masa

  1. Hovězí maso dejte do misky, osolte, opepřete a přimíchejte studené máslo nakrájené na kostičky společně s nasekaným rozmarýnem. 
  2. Všechno propracujte a utvořte stejně velké, placaté kusy masa. 
  3. Rozpalte gril a grilujte z obou stran přibližně 3 minuty na středním ohni. 
  4. Opečené burgery odložte odpočívat do tepla.

Postup domácí bulky

  1. Předehřejte si mléko na 45 °C, přidejte cukr, droždí a 50 g hladké mouky. Promíchejte a kvásek nechte v teple vzejít. 
  2. Zbytek mouky přesejte přes síto. Přidejte vejce, jeden žloutek, rozpuštěné máslo a sůl. Dejte do hnětacího stroje společně s kváskem a vypracujte hladké těsto, které nechte v teple nakynout. 
  3. Vykynuté těsto rozdělte na čtyři části a vytvořte čtyři stejně velké bulky. Dejte je na pečicí papír a znovu nechte vykynout. 
  4. Nakonec všechny potřete žloutkem a posypte sezamem. Pečte při 190 °C 18–20 minut.

Postup cuketový salát

Cuketu nakrájejte na plátky, osolte, přidejte cukr, zakápněte rýžovým octem a sezamovým olejem a nechte 5 minut marinovat.

Postup Portobello

Portobella očistěte, osušte a opečte na oleji. Poté je zakápněte omáčkou teriyaki a studeným máslem a ještě chvíli provařte.

Postup miso máslo

Veškeré ingredience rozmixujte v mixéru a vytvořte hladké máslo.

Burgery servírujte v hotových bulkách, pomazaných dostatečným množstvím miso másla, společně s cuketovým salátem a portobello.

Gusto tip: Těsto na bulky přikryjte a nechte pomalu kynout v lednici přes noc.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte