Co by to bylo za grilování bez pořádného hovězího burgeru? My pro vás máme recept od Jana Punčocháře na hovězí burger v domácí bulce s cuketou a žampionem portobello. Příprava vám sice zabere trochu času, ale uvidíte, že to bude stát za to.
Domácí hovězí burger s cuketou a portobellem
- náročnější
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
4.0
2x hodnoceno
Postup přípravy masa
- Hovězí maso dejte do misky, osolte, opepřete a přimíchejte studené máslo nakrájené na kostičky společně s nasekaným rozmarýnem.
- Všechno propracujte a utvořte stejně velké, placaté kusy masa.
- Rozpalte gril a grilujte z obou stran přibližně 3 minuty na středním ohni.
- Opečené burgery odložte odpočívat do tepla.
Postup domácí bulky
- Předehřejte si mléko na 45 °C, přidejte cukr, droždí a 50 g hladké mouky. Promíchejte a kvásek nechte v teple vzejít.
- Zbytek mouky přesejte přes síto. Přidejte vejce, jeden žloutek, rozpuštěné máslo a sůl. Dejte do hnětacího stroje společně s kváskem a vypracujte hladké těsto, které nechte v teple nakynout.
- Vykynuté těsto rozdělte na čtyři části a vytvořte čtyři stejně velké bulky. Dejte je na pečicí papír a znovu nechte vykynout.
- Nakonec všechny potřete žloutkem a posypte sezamem. Pečte při 190 °C 18–20 minut.
Postup cuketový salát
Cuketu nakrájejte na plátky, osolte, přidejte cukr, zakápněte rýžovým octem a sezamovým olejem a nechte 5 minut marinovat.
Postup Portobello
Portobella očistěte, osušte a opečte na oleji. Poté je zakápněte omáčkou teriyaki a studeným máslem a ještě chvíli provařte.
Postup miso máslo
Veškeré ingredience rozmixujte v mixéru a vytvořte hladké máslo.
Burgery servírujte v hotových bulkách, pomazaných dostatečným množstvím miso másla, společně s cuketovým salátem a portobello.
Gusto tip: Těsto na bulky přikryjte a nechte pomalu kynout v lednici přes noc.