Už jste někdy zkoušeli připravit domácí trhané maso? Hodí se do salátů, sendvičů, ale výtečné je v i burgeru. Jeden takový burger s vepřovým masem pro vás máme tentokrát. Příprava sice trvá trochu déle, ale výsledek stojí za to!
Burger s trhaným vepřovým
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
4.2
10x hodnoceno
Postup bulky
- Všechny suroviny (hladkou mouku, vlažnou vodu, žloutky, rozpuštěné máslo, droždí, sůl, cukr) smíchejte v hladké, nelepivé těsto a uhněťte bulky o hmotnosti cca 140 g.
- Nechte vykynout, potřete žloutkem a dejte péct na 180 °C cca 10–15 minut.
Postup maso
- Troubu předehřejte na 160 °C. Vepřové maso pořádně osolte, opepřete a potřete olejem.
- Dejte do pekáče, podlijte vodou a dejte přikryté péct úplně doměkka. Cca 1,5–2 hodiny.
- Upečené maso roztrhejte vidličkami a smíchejte s BBQ omáčkou.
Postup omáčka
- Tyto suroviny (kečup, rýžový ocet, hnědý cukr, melasu, džus, sádlo, worchester) pomalu zredukujte na 550 g, poté zašlehejte 30 g studeného másla, přidejte bourbon, osolte a zalijte citronovou šťávou.
Postup salát
- Zelí nakrájejte na slabé proužky, osolte a opepřete.
- Rukou promněte a nechte odležet. Přidejte hořčici a zakysanou smetanu.