Cuketový nákyp se sýrem

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

4.2

1,088x hodnoceno

Rychlý letní oběd z cukety a mozzarelly vám jistě bude chutnat teplý i studený. Cuketový nákyp je totiž perfektní volba pro horké letní dny. Zabalit ho můžete i s sebou do práce či na výlet. Hotový bude během chvilky a uvidíte, že se po něm jen zapráší.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Cuketu omyjte, osušte a nastrouhejte nahrubo, poté nahrubo nastrouhejte mozzarellu nebo jiný sýr podle chuti.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno a prolisujte česnek. Čerstvé bylinky nasekejte najemno.
  3. Nastrouhanou cuketu, mozzarellu, cibuli, vejce, česnek a bylinky smíchejte se špaldovou nebo žitnou moukou a vlijte do vymazané a vysypané zapékací mísy.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 40 minut nebo dokud nákyp nebude zlatavý.
    Před podáváním nechte mírně vychladnout, nákyp se vám bude lépe krájet.
  5. Servírujte s pečenými bramborami a lehkým zeleninovým salátem.

Tip nutriční terapeutky:

Rádi byste recept obohatili o více bílkovin? Přidejte nakrájenou šunku nebo zužitkujte zbytek pečeného kuřete. Nákyp se také hodí jako oběd do krabičky do práce. Během teplých letních dnů ho můžete jíst i studený.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte