Rychlý letní oběd z cukety a mozzarelly vám jistě bude chutnat teplý i studený. Cuketový nákyp je totiž perfektní volba pro horké letní dny. Zabalit ho můžete i s sebou do práce či na výlet. Hotový bude během chvilky a uvidíte, že se po něm jen zapráší.
Cuketový nákyp se sýrem
- velmi snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
4.2
5x hodnoceno
Postup
- Cuketu omyjte, osušte a nastrouhejte nahrubo, poté nahrubo nastrouhejte mozzarellu nebo jiný sýr podle chuti.
- Cibuli nakrájejte nadrobno a prolisujte česnek. Čerstvé bylinky nasekejte najemno.
- Nastrouhanou cuketu, mozzarellu, cibuli, vejce, česnek a bylinky smíchejte se špaldovou nebo žitnou moukou a vlijte do vymazané a vysypané zapékací mísy.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 40 minut nebo dokud nákyp nebude zlatavý.
Před podáváním nechte mírně vychladnout, nákyp se vám bude lépe krájet. - Servírujte s pečenými bramborami a lehkým zeleninovým salátem.
Tip nutriční terapeutky:
Rádi byste recept obohatili o více bílkovin? Přidejte nakrájenou šunku nebo zužitkujte zbytek pečeného kuřete. Nákyp se také hodí jako oběd do krabičky do práce. Během teplých letních dnů ho můžete jíst i studený.