Kuřecí prsní plátek doma nejspíš připravujete celkem často, ale v téhle podobě jste ho nejspíš ještě nejedli. Kuřecí prsa s medovo-hořčičným přelivem vás jistě velmi mile překvapí svou neotřelou chutí. Skvěle budou chutnat s pečivem, zeleninovým salátem i bramborovou kaší.
Kuřecí plátky s hořčično-medovým přelivem
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Z kuřecích prsou odřízněte spodní přečnívající část svalu a poté maso v nejširší části podélně seřízněte, abyste získali stejně silné kusy masa.
- Každý kousek masa z obou stran osolte a opepřete. Obalte v mouce a lehce oklepejte, abyste ji trochu setřásli a neodpadávala vám při smažení masa do pánve.
- V pánvi rozehřejte lžíci ghí. Maso z obou stran opékejte asi 4 minuty dozlatova. Poté vyndejte z pánve na talíř.
- Do pánve přidejte ještě lžičku ghí, je-li to potřeba, a vsypte najemno nakrájenou šalotku. Míchejte a opékejte dozlatova.
- Do pánve přidejte najemno nakrájený česnek, oba druhy hořčice a míchejte několik málo sekund. Podlijte vínem a nechte téměř vypařit.
- Do pánve nalijte vývar nebo vodu, přidejte med, osolte a na mírném stupni vařte asi minutu.
- Pokud chcete přidat smetanu ke zjemnění, teď je ten správný čas.
- Do pánve vraťte maso a chvíli prohřívejte.
- Maso naservírujte na talíře a přelijte omáčkou. Jako příloha se hodí čerstvé pečivo, bramborová kaše nebo pečená zelenina. Podávat můžete se zeleninovou přízdobou nebo salátem.