Kuřecí plátky s hořčično-medovým přelivem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

0.0

0x hodnoceno

Kuřecí prsní plátek doma nejspíš připravujete celkem často, ale v téhle podobě jste ho nejspíš ještě nejedli. Kuřecí prsa s medovo-hořčičným přelivem vás jistě velmi mile překvapí svou neotřelou chutí. Skvěle budou chutnat s pečivem, zeleninovým salátem i bramborovou kaší.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Z kuřecích prsou odřízněte spodní přečnívající část svalu a poté maso v nejširší části podélně seřízněte, abyste získali stejně silné kusy masa.
  2. Každý kousek masa z obou stran osolte a opepřete. Obalte v mouce a lehce oklepejte, abyste ji trochu setřásli a neodpadávala vám při smažení masa do pánve. 
  3. V pánvi rozehřejte lžíci ghí. Maso z obou stran opékejte asi 4 minuty dozlatova. Poté vyndejte z pánve na talíř.
  4. Do pánve přidejte ještě lžičku ghí, je-li to potřeba, a vsypte najemno nakrájenou šalotku. Míchejte a opékejte dozlatova.
  5. Do pánve přidejte najemno nakrájený česnek, oba druhy hořčice a míchejte několik málo sekund. Podlijte vínem a nechte téměř vypařit.
  6. Do pánve nalijte vývar nebo vodu, přidejte med, osolte a na mírném stupni vařte asi minutu.
  7. Pokud chcete přidat smetanu ke zjemnění, teď je ten správný čas.
  8. Do pánve vraťte maso a chvíli prohřívejte.
  9. Maso naservírujte na talíře a přelijte omáčkou. Jako příloha se hodí čerstvé pečivo, bramborová kaše nebo pečená zelenina. Podávat můžete se zeleninovou přízdobou nebo salátem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte