Oblíbená pochoutka z fastfoodových restaurací se jistě stane zlatým hřebem vašich pikniků i oslav. Připravte si doma kuřecí stripsy s domácí BBQ omáčkou, které můžete servírovat s bramborovou kaší, v tortille nebo jen tak samotné.
Křupavé kuřecí stripsy s medovou BBQ omáčkou
- snadné
- více než 60 minut
- Předkrmy, Večeře, Masové recepty
3.0
3x hodnoceno
Postup na kuřecí stripsy
- Troubu si předehřejte na 200 °C.
- Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na středně silné plátky, ty rozkrájejte na 2–3 proužky dle velikosti. Vzniknout mají malé řízečky – stripsy.
- V misce si připravte buď podmáslí s kořením (uzená paprika, pepř, sůl) nebo rozšlehaná vejce s kořením a troškou mléka.
- Maso naložte do podmáslí nebo vajec a nechte odpočinout, než si připravíte strouhanku. V podmáslí můžete nechat kuřecí marinovat i přes noc v lednici.
- Pokud máte kukuřičnou strouhanku, její část si rozemelte tak, aby obalení mělo jemnou i hrubou konzistenci. Z cornflakes rozemelte 90 g a zbytek jen nadrťte, aby se vytvořila struktura. K základu strouhanky přidejte najemno nastrouhaný sýr, mletou uzenou papriku, utřený nebo prolisovaný česnek (popř. sušený), bylinky a trošku čerstvě mletého pepře. Zlehka promíchejte.
- Každý kousek masa nechte lehce okapat a obalujte v připravené strouhance. Strouhanku na maso vždy lehce přimáčkněte, aby vznikla silná krusta. Popř. můžete obalování opakovat.
- Obalené kousky kuřete pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a zlehka potřený rostlinným olejem. Jakmile je plech plný, každý kousek masa pokapejte olejem a dejte péct do trouby.
- Pečte asi 20 minut, dokud nebudou stripsy zlatavé a maso uvnitř hotové.
- Křupavé řízečky podávejte spolu s medovou BBQ omáčkou, kterou můžete stripsy před podáváním i pokapat.
Postup na medovou BBQ omáčku
- Veškeré suroviny dejte do menšího hrnce a krátce restujte. Dále přidejte vodu a přiveďte k varu. Poté teplotu stáhněte a nechte probublávat asi 5 minut.
- Omáčku rozmixujte dohladka ideální ve stolním mixéru, popř. tyčovým mixérem.
- Dle potřeby dochuťte solí nebo či medem.
- Omáčku přesuňte do čisté nádoby a nechte vychladnout. Poté skladujte v lednici.