Už vás nebaví tradiční recepty na přípravu hovězího masa? Vyzkoušejte dušené trhané hovězí podle našeho receptu a jistě si pochutnáte. Sice se na první pohled může zdát, že hrušky a hovězí nejdou dohromady, ale výsledek stojí za to.
Dušené trhané hovězí s hruškami
- snadné
- více než 60 minut
- Večeře, Masové recepty
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Maso pořádně osolte opepřete z obou stran a na oleji si zprudka orestujte maso vcelku, aby se zatáhlo. Jakmile ho přetočíte na poslední stranu přidejte i česnek, nové koření, bobkový list a limetové listy.
- Přendejte do tajinu nebo uzavíratelného pekáčku, podlijte polovinou vody a polovinou cideru a pečte na 195 °C po dobu 60 minut.
- Po hodině teplotu snižte na 160 °C, maso otočte a průběžně podlívejte zbývající vodou a ciderem.
- Mezitím si pokrájejte na větší kostky cibuli, mrkev, celer, oloupanou hrušku a zhruba 45 minutách přidejte zeleninu, podlijte zbývajícím ciderem a vodou, zase maso otočte a pečte ještě zhruba hodinu.
- Jakmile je maso měkké, na pánvičku slijte výpek, nechte zahřát a lehce nechte zhoustnout, přidejte máslo a přelijte natrhané nebo nakrájené maso.
- Maso je skvělé s chlebem, do tortilly nebo třeba s quinoou.