Plněné tortilly určitě znáte. Hromadu zeleniny skvěle doplňuje kuřecí maso, ale stejně tak třeba vepřové. Pokud je navíc trhané a vylepšené pořádnou salsou, mají vaše chuťové pohárky o zábavu postaráno. Vyzkoušejte nový recept od soutěžící MasterChef Česko Ivy Sarauerové, který najdete i v letním Gustu!
Trhané vepřové s domácími tortillami a salsou
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
4.5
11x hodnoceno
Postup:
- Na oleji orestujte papriku a cibuli, vše nakrájené nadrobno. Nechte krásně zkaramelizovat, přidejte sůl, bobkový list, mletou papriku, chilli a najemno nakrájený česnek.
- Přidejte osolenou vepřovou plec a ze všech stran zatáhněte. Přilijte plechovku drcených rajčat a zalijte jablečným moštem.
- Nechte dusit pod pokličkou cca 2 hodiny doměkka. Kontrolujte, občas zamíchejte a podlévejte vodou nebo vývarem.
- Jakmile je maso krásně měkké, vyjměte ho na prkénko. Zeleninový základ nechte zredukovat tak na polovinu, aby měl konzistenci salsy.
- Maso natrhejte vidličkou. Zeleninovou omáčku dochuťte solí, pepřem, římským kmínem, šťávou z limetky a čerstvě nasekaným koriandrem. Natrhané maso vraťte do omáčky.
Postup tortilly:
- Mouku, vodu, olej a trošku soli vypracujte rukama v krásně hladké těsto.
- Z něj vždy odkrojte část, vytvarujte kuličku velikosti mandarinky a na pomoučeném vále vyválejte tenkou placku do průměru pánve, na které budete placky dělat.
- Pečte na rozpálené pánvi nasucho z každé strany cca 2–3 minuty dozlatova.
Postup salsa:
- Avokádo rozmačkejte vidličkou, zakápněte šťávou z limetky, přidejte najemno nakrájenou šalotku a nadrobno nakrájená rajčata bez jader.
- Přimíchejte zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, nakrájený koriandr a dochuťte solí a pepřem.
- Na tortillu dejte porci trhaného v omáčce, salsu a ochucený ledový salát. Vše zabalte do wrapu a podávejte.
GUSTO TIP:
- Upečené tortilly balte do vlhké utěrky, kterou máte v igelitovém pytlíku. Budou pak krásně vláčné a měkké.