Poke bowls v poslední době vzalo útokem naše jídelníčky. Poke bowl je sice pro mnohé symbolem zdravého stravování, ale my pro vás máme variantu s pečeným bůčkem. Tou rozhodně nepohrdne ani zapřisáhlý odpůrce zdravé stravy.
Poke bowl s pečeným bůčkem
- náročnější
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Na bůčku si nařežte ostrým nožem mřížku do kůže (nezakrojit až do masa), pomažte marinádou a dejte ideálně na 24 hodin odpočinout do lednice.
- Den předem si připravte i nakládanou zeleninu. Nakrájejte mrkve, ředkvičky a salátovou okurku a naložte do připraveného láku. Po vychladnutí přemístěte do ledničky, kde vše necháte do druhého dne.
- Druhý den maso nechte alespoň hodinu před pečením odpočinout v pokojové teplotě. Přemístěte do pekáčku, přikryjte alobalem a dejte do trouby předehřáté na 230 °C na 45 minut. V polovině doby podlijte cca 50 ml vody.
- Troubu ztlumte pečeme při 130 °C další 1 hodinu a 10 minut. Po vyndání nechte ještě pod alobalem chvilku odpočinout, než nakrájíte na tenké plátky.
- Do misky si připravte uvařenou rýži, hrstku edamame a nakládanou i čerstvou zeleninu, mango, fík a několik plátků pečeného bůčku.
- Celé zakápněte teriyaki omáčkou a můžete podávat.