Domácí pizza

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

3.2

6x hodnoceno

Pizza! Jedno z nejoblíbenějších jídel, které světu dala slunná Itálie. Domácí pizza sice není záležitost na 20 minut, ale čekání rozhodně stojí za to! Pizzu si můžete připravit podle našeho receptu nebo přidat ingredience podle své fantazie.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V misce smíchejte droždí, špetku cukru a vlažnou vodu. Přidejte hladkou mouku, olivový olej, špetku soli a vypracujte hladké těsto.
  2. Rozdělte ho na čtyři bochánky, zabalte je do potravinové fólie a nechte alespoň 12 hodin odležet v lednici.
  3. Rajčata rozmixujte a dochuťte je solí, cukrem a trochou olivového oleje.
  4. Plech na pečení vymažte olivovým olejem a odleželé těsto roztáhněte po celé jeho ploše. Poté těsto potřete rajčatovou směsí a rovnoměrně ozdobte mozzarellou nakrájenou na plátky a lístky bazalky.
  5. Na jednu část pizzy dejte filátka ančoviček.
  6. Na druhou část dejte šunku, žampiony, sýr, olivy – zkrátka to, co vám chutná.
  7. Celou pizzu zakápněte olivovým olejem a pečte na 200 °C přibližně 20 minut, dokud nezezlátnou okraje.

Gusto tip: do rajčatového základu můžete zkusit přidat například česnek a oregano.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte