Krůtí karbanátky s mrkví

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

2.7

12x hodnoceno

Místo klasických karbanátků z mletého hovězího nebo vepřového masa vyzkoušejte odlehčenou variantu. Mleté krůtí maso smíchané s bylinkami a mrkví vás jistě mile překvapí svou chutí. Karbanátky můžete podávat s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Mleté krůtí maso 500 g
  • Cibule bílá 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Čerstvá BIO vejce 6 ks M 1 ks
  • Česnek balený 1 stroužek
  • Strouhanka 4 lžíce
  • Čerstvé bylinky 1 hrst
  • Sůl
  • Pepř
  • Citrónová šťáva
  • Citronová kůra

Postup

  1. Do větší mísy dejte mleté krůtí maso, cibuli, mrkev, česnek, vejce, strouhanku a nasekané bylinky. Přidejte i sůl, pepř (ideálně čerstvě mleté z mlýnku), šťávu a kůru z citronu.
  2. Důkladně promíchejte a tvořte cca 2 cm vysoké karbanátky. Ty skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 20 minut do zlatova. 
  3. Podávejte s bramborovou kaší nebo s vařenými či pečenými bramborami. Doplnit můžete i okurkovým salátem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte