Místo klasických karbanátků z mletého hovězího nebo vepřového masa vyzkoušejte odlehčenou variantu. Mleté krůtí maso smíchané s bylinkami a mrkví vás jistě mile překvapí svou chutí. Karbanátky můžete podávat s bramborovou kaší a okurkovým salátem.
Krůtí karbanátky s mrkví
- velmi snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Do větší mísy dejte mleté krůtí maso, cibuli, mrkev, česnek, vejce, strouhanku a nasekané bylinky. Přidejte i sůl, pepř (ideálně čerstvě mleté z mlýnku), šťávu a kůru z citronu.
- Důkladně promíchejte a tvořte cca 2 cm vysoké karbanátky. Ty skládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 20 minut do zlatova.
- Podávejte s bramborovou kaší nebo s vařenými či pečenými bramborami. Doplnit můžete i okurkovým salátem.