Květákové placičky s tempehem

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

1.0

1x hodnoceno

Rychlý bezmasý oběd, na kterém si pochutná celá rodina. Květákové placičky s tempehem upečete v troubě nebo usmažíte na pánvi. Podávat je můžete s vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem. A rozhodně nezapomeňte na náš dip s česnekem a bylinkami.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Na 15 kusů
  • Květák 450 g
  • Chia semínka 2 lžíce
  • Česnek balený 2 stroužky
  • Sójový nápoj 2 lžíce
  • Řepkový olej 2 lžíce
  • Mleté ovesné vločky 100 g
  • Uzený tempeh 100 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Domácí dip
  • Kokosový jogurt (Billa Bio) 1 balení
  • Sušený česnek 1 lžička
  • Sušený kopr 1 lžička
  • Sůl 0.5 lžička

Postup

  1. Květák rozeberte na menší růžičky a uvařte do měkka. Poté důkladně rozmačkejte, přidejte prolisovaný česnek, chia semínka, sůl, pepř, olej, sójový nápoj, nastrouhaný tempeh a najemno rozmixované vločky.
  2. Těsto promíchejte, aby bylo kompaktní, poté z něj tvarujte placičky, které pokládejte na plech s pečicím papírem.
  3. Pečte 30 minut na 200 °C do zlatova. Můžete je také smažit na pánvičce s olejem nebo dát do horkovzdušné fritézy.
  4. Podávat můžete s dipem z kokosového jogurtu s bylinkami a solí.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte