Slaná a pěkně vydatná snídaně nebo skvělá večeře, přesně to je pečená jarní zelenina s vejci. Zeleninu můžete použít podle libosti nebo se inspirovat v našem receptu, v žádném případě nebudete litovat.
Pečená jarní zelenina s vejci
- velmi snadné
- do 60 minut
- Snídaně, Večeře, Vege & vegan
4.5
2x hodnoceno
Postup
- Troubu si předehřejte na 200 °C. Zeleninu nakrájejte na menší kousky.
- Připravenou zeleninu dejte do větší mísy. Zeleninu pečlivě promíchejte s olivovým olejem prolisovaným česnekem, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou a dejte do pánve, která je vhodná na pečení v troubě.
- Pečte cca 15–20 minut, zelenina by měla změknout. Pak pánev vyjměte z trouby a zamíchejte listový špenát.
- Udělejte důlky a do nich rozklepněte vejce. Posypejte strouhaným parmazánem a pečte 5–10 minut. Záleží, jak chcete mít tekutý žloutek.
- Před podáváním můžete posypat čerstvými bylinkami, slanou granolou nebo semínky.
- Podávejte s opečeným kváskovým chlebem.