Pečená jarní zelenina s vejci

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Snídaně, Večeře, Vege & vegan

4.5

2x hodnoceno

Slaná a pěkně vydatná snídaně nebo skvělá večeře, přesně to je pečená jarní zelenina s vejci. Zeleninu můžete použít podle libosti nebo se inspirovat v našem receptu, v žádném případě nebudete litovat.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 200 °C. Zeleninu nakrájejte na menší kousky.
  2. Připravenou zeleninu dejte do větší mísy. Zeleninu pečlivě promíchejte s olivovým olejem prolisovaným česnekem, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou a dejte do pánve, která je vhodná na pečení v troubě.
  3. Pečte cca 15–20 minut, zelenina by měla změknout. Pak pánev vyjměte z trouby a zamíchejte listový špenát.
  4. Udělejte důlky a do nich rozklepněte vejce. Posypejte strouhaným parmazánem a pečte 5–10 minut. Záleží, jak chcete mít tekutý žloutek.
  5. Před podáváním můžete posypat čerstvými bylinkami, slanou granolou nebo semínky.
  6. Podávejte s opečeným kváskovým chlebem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte