Pomazánka z avokáda a nivy? Lehce nevšední spojení, které ale chutná naprosto skvěle. Trochu chilli papričky jí navíc dodá jemný říz, který ocení milovníci pikatních chutí. Vyzkoušejte naši novou pomazánku, ideální na topinky a jednohubky.
Jemně pikantní pomazánka z nivy a avokáda
- snadné
- do 10 minut
- Předkrmy, Svačiny, Vaříme ze 7 surovin
4.5
2x hodnoceno
Postup:
- Do vyšší úzké nádoby vhodné ke šlehání si nastrouhejte nivu a přidejte celé balení tvarohu.
- Avokádo překrojte, zbavte pecky a oloupejte.
- Vložte ke směsi spolu s třetinou smetany.
- Vše důkladně rozmixujte ponorným mixérem.
- U mixéru vyměňte mixovací nástavec za metličky.
- Pomalu šlehejte za opatrného přilévání zbytku smetany.
- Jakmile máte vyšleháno téměř do pěny, přidejte prolisovaný česnek, najemno nakrájenou chilli papričku a mletý pepř.
- Promíchejte. Můžete při servírování posypat nasekanou pažitkou.
GUSTO TIPY:
SKVĚLE SE HODÍ PODÁVAT S LÁMANKOVÝM CHLEBEM BILLA.
V TOMTO RECEPTU DODÁVÁ POMAZÁNCE KRÉMOVOST PRÁVĚ AVOKÁDO, NAHRAZUJE TEDY KLASICKÉ MÁSLO.