Zelená bylinková polévka se zastřeným vejcem

  • střední
  • do 60 minut
  • Polévky

0.0

0x hodnoceno

Polévky patří do našeho jídelníčku v každém ročním období. Zatímco na podzim a v zimě jsou ideální krémy, které zahřejí a v létě studené polévky na ochlazení, na jaře jsou nejlepší zeleninové polévky s bylinkami. Když ji navíc doplníte zastřeným vejcem, čeká vás opravdová lahoda.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Cibule bílá 2 ks
  • BILLA Bio máslo 60 g
  • Čerstvé bylinky 20 g
  • Baby špenát 250 g
  • Čerstvý hrášek 250 g
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Koriandrový prášek 1 lžička
  • Česnek balený 3 stroužky
  • Bramborový škrob 14 g
  • Voda 5 ml
  • Čerstvá BIO vejce 6 ks M 4 ks
  • Bílý ocet 2 lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Na ozdobu
  • Zakysaná smetana 125 g
  • Lněné semínko
  • Hrachové výhonky a cibulové klíčky

Postup

  1. Cibuli a bylinky očistěte a nakrájejte nadrobno. Hráškové lusky spařte vroucí vodou.
  2. Na středním plameni rozehřejte ve velkém hrnci máslo a restujte na něm cibuli, než zesklovatí. Přisypte prolisovaný česnek a nechte rozvonět. Přidejte bylinky, listy baby špenátu, lusky a zalijte vývarem.
  3. Dochuťte mletým koriandrem, solí a pepřem. Vařte na mírném plameni cca 15 minut, poté polévku rozmixujte.
  4. Na závěr můžete dle potřeby zahustit škrobem rozpuštěným ve vodě.
  5. Mezitím si připravte zastřené vejce. Vodu v hrnci přiveďte k varu, přilijte do ní ocet a po chvíli ztlumte.
  6. Vejce vyklepněte do naběračky, roztočte ve vodě vír a opatrně ho do něj vlijte. Nechte ve vodě cca 3 minuty, podle velikosti vejce.
  7. Polévku servírujte se zakysanou smetanou, zastřeným vejcem, posypanou semínky a klíčky hrachu.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte