Polévky patří do našeho jídelníčku v každém ročním období. Zatímco na podzim a v zimě jsou ideální krémy, které zahřejí a v létě studené polévky na ochlazení, na jaře jsou nejlepší zeleninové polévky s bylinkami. Když ji navíc doplníte zastřeným vejcem, čeká vás opravdová lahoda.
Zelená bylinková polévka se zastřeným vejcem
- střední
- do 60 minut
- Polévky
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Cibuli a bylinky očistěte a nakrájejte nadrobno. Hráškové lusky spařte vroucí vodou.
- Na středním plameni rozehřejte ve velkém hrnci máslo a restujte na něm cibuli, než zesklovatí. Přisypte prolisovaný česnek a nechte rozvonět. Přidejte bylinky, listy baby špenátu, lusky a zalijte vývarem.
- Dochuťte mletým koriandrem, solí a pepřem. Vařte na mírném plameni cca 15 minut, poté polévku rozmixujte.
- Na závěr můžete dle potřeby zahustit škrobem rozpuštěným ve vodě.
- Mezitím si připravte zastřené vejce. Vodu v hrnci přiveďte k varu, přilijte do ní ocet a po chvíli ztlumte.
- Vejce vyklepněte do naběračky, roztočte ve vodě vír a opatrně ho do něj vlijte. Nechte ve vodě cca 3 minuty, podle velikosti vejce.
- Polévku servírujte se zakysanou smetanou, zastřeným vejcem, posypanou semínky a klíčky hrachu.