Pomazánka z červené řepy, krémového sýra a vlašských ořechů

  • velmi snadné
  • do 10 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Snídaně, Večeře

0.0

0x hodnoceno

Studené večeře nebo svačiny jsou příležitostí, jak ochutnat skvělou pomazánku. My pro vás máme tentokrát recept na zdravou pomazánku z červené řepy, kterou si jistě zamilujete.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Řepu oloupejte a uvařte v lehce osolené vodě.
  2. Jakmile je uvařená do měkka, slijte vodu a nastrouhejte ji nahrubo.
  3. Potom smíchejte s krémovým sýrem, lžící majonézy, česnekem, nasekanými ořechy a octem. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Podávejte s kváskovým chlebem nebo jiným oblíbeným pečivem a zeleninou.

Gusto tip:

Co by mělo tvořit základ pomazánek? Zaměřte se na čerstvé nezrající sýry s nižším obsahem tuku (žervé, Lučina, ale i cottage) nebo bílý jogurt a zakysanou smetanu. Naopak s tavenými sýry, máslem (i pomazánkovým) či majonézou spíše šetřete. To ale neznamená, že je nemůžete použít vůbec. V malém množství nevadí.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte