Podzim je na dýně opravdu bohatý a byla by škoda je nechat bez povšimnutí. Tentokrát pro vás máme recept na dýňovou pomazánku z pečené dýně Hokaido. Hotovou pomazánku servírujte s čerstvým pečivem, my jsme vybrali statkářův chléb.
Dýňová pomazánka
- Svačiny, Snídaně
4.0
3x hodnoceno
Postup
- Nejprve dýni oloupejte a nakrájejte na cca 1 cm proužky a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Poté ji zakápněte lžící olivového oleje a osolte. Poté oloupejte cibuli, rozkrojte ji a přidejte k dýni. Pečte při teplotě 200 °C cca 40 minut.
- Po upečení si dýni nakrájejte na kostičky, z cibule odloupněte vrchní vrstvu, pokud je černá, a přidejte k dýni. Poté přidejte i tahini pastu, chilli, rozmarýn, 2 lžíce olivového oleje, česnek, a nakonec i sůl a pepř.
- Vše důkladně rozmixujte a podávejte s čerstvým Statkářovým chlebem, který zakoupíte v Bille.