Dýňová pomazánka

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Svačiny, Snídaně

3.3

4x hodnoceno

Podzim je na dýně opravdu bohatý a byla by škoda je nechat bez povšimnutí. Tentokrát pro vás máme recept na dýňovou pomazánku z pečené dýně Hokaido. Hotovou pomazánku servírujte s čerstvým pečivem, my jsme vybrali statkářův chléb.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Dýně hokkaido 250 g
  • Červená cibule 1 ks
  • Olivový olej extra panenský 3 lžíce
  • Tahini 2 lžíce
  • Mleté chilli 1 špetka
  • Rozmarýn 1 špetka
  • Česnek balený 0.5 stroužek
  • Sůl
  • Pepř
  • Statkářův chléb 1 ks
  • Na dodělání
  • Sezamová semínka
  • Hladkolistá petržel

Postup

  1. Nejprve dýni oloupejte a nakrájejte na cca 1 cm proužky a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Poté ji zakápněte lžící olivového oleje a osolte. Poté oloupejte cibuli, rozkrojte ji a přidejte k dýni. Pečte při teplotě 200 °C cca 40 minut.
  2. Po upečení si dýni nakrájejte na kostičky, z cibule odloupněte vrchní vrstvu, pokud je černá, a přidejte k dýni. Poté přidejte i tahini pastu, chilli, rozmarýn, 2 lžíce olivového oleje, česnek, a nakonec i sůl a pepř.
  3. Vše důkladně rozmixujte a podávejte s čerstvým Statkářovým chlebem, který zakoupíte v Bille.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte