„Zlatá“ květáková polévka

  • snadné
  • do 60 minut
  • Polévky

4.0

2x hodnoceno

V zimě je třeba se pořádně zahřát a k tomu perfektně poslouží lahodná polévka. Kromě toho, že vás naše květáková polévka zahřeje, vás také pořádně zasytí. Hotovo budete mít během chvíle a jistě si pochutnáte.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Cizrna v plechovce (BILLA Bio) 1 balení
  • Květák 0.5 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Kari koření 2 lžičky
  • Kurkuma 0.5 lžičky
  • Sůl 0.5 lžičky
  • Kajenský pepř
  • Extra panenský olivový olej 2 lžíce
  • Cibule bílá 1 ks
  • Mletý zázvor 0.5 lžičky
  • Česnek balený 2 stroužky
  • Zeleninový vývar 2 hrnky
  • Kokosové mléko 0.5 balení
  • Krystalový cukr 0.5 lžičky
  • Citrónová šťáva 1 lžíce
  • K podávání
  • Koriandr

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 200 °C. Větší plech vyložte pečícím papírem. Cizrnu slijte, propláchněte a osušte. Dejte spolu s květákem rozebraným na růžičky a mrkví nakrájenou na menší kolečka na připravený plech.
  2. V menší misce smíchejte lžíci kari koření, ¼ lžičky kurkumy, ¼ lžičky soli a pokud používáte, tak i kajenského pepře. Připravenou směs zeleniny a cizrny zakápněte lžící oleje, posypejte směsí koření a pečlivě promíchejte. Pečte do měkka, trvá to přibližně 20–30 minut.
  3. Mezitím si v hluboké pánvi rozehřejte druhou lžíci oleje. Přidejte na jemno nakrájenou cibuli, nechte změknout. Pak přidejte strouhaný zázvor, prolisovaný česnek a nechte minutu rozvonět. Na řadu přijde i zbývající množství kari koření, kurkuma a sůl. Zalijte zeleninovým nebo kuřecím vývarem, kokosovým mlékem, přidejte cukr, citronovou šťávu, promíchejte a nechte společně prohřát.
  4. Do pánve dejte i ¾ upečené směsi zeleniny a cizrny. Rozmixujte do hladka a případně ještě dochuťte. Vmíchejte zbylou ¼ směsi, ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte