V zimě je třeba se pořádně zahřát a k tomu perfektně poslouží lahodná polévka. Kromě toho, že vás naše květáková polévka zahřeje, vás také pořádně zasytí. Hotovo budete mít během chvíle a jistě si pochutnáte.
„Zlatá“ květáková polévka
- snadné
- do 60 minut
- Polévky
4.0
2x hodnoceno
Postup
- Troubu si předehřejte na 200 °C. Větší plech vyložte pečícím papírem. Cizrnu slijte, propláchněte a osušte. Dejte spolu s květákem rozebraným na růžičky a mrkví nakrájenou na menší kolečka na připravený plech.
- V menší misce smíchejte lžíci kari koření, ¼ lžičky kurkumy, ¼ lžičky soli a pokud používáte, tak i kajenského pepře. Připravenou směs zeleniny a cizrny zakápněte lžící oleje, posypejte směsí koření a pečlivě promíchejte. Pečte do měkka, trvá to přibližně 20–30 minut.
- Mezitím si v hluboké pánvi rozehřejte druhou lžíci oleje. Přidejte na jemno nakrájenou cibuli, nechte změknout. Pak přidejte strouhaný zázvor, prolisovaný česnek a nechte minutu rozvonět. Na řadu přijde i zbývající množství kari koření, kurkuma a sůl. Zalijte zeleninovým nebo kuřecím vývarem, kokosovým mlékem, přidejte cukr, citronovou šťávu, promíchejte a nechte společně prohřát.
- Do pánve dejte i ¾ upečené směsi zeleniny a cizrny. Rozmixujte do hladka a případně ještě dochuťte. Vmíchejte zbylou ¼ směsi, ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte.