Bez grilovaného masa si letní víkendový večer nedovedeme představit. Připravili jsme pro vás tip na grilovaný vepřový steak s grilovanou zeleninou a dipem z avokáda. S touhle pochoutkou na grilovačce rozhodně zabodujete.
Grilovaný vepřový steak s cuketou a avokádovým dipem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Nejprve připravte rajčatový salát. Rajčata nakrájejte na malé kostičky, přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku, lžičku vinného octu, lžičku olivového oleje, osolte, opepřete a dejte stranou.
- Poté nakrájejte cuketu na kolečka o tloušťce půl centimetru a osolte. Během chvilky cuketa pustí přebytečnou vodu, kterou otřete papírovou utěrkou.
- Připravte dresing. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky a pomocí lžičky vydlabejte do mísy. Přidejte 1 lžičku olivového oleje, lžičku citronové šťávy, prolisovaný česnek a směs osolte i opepřete. Vše rozmixujte.
- Nakonec na rozpáleném grilu grilujte steak z vepřové kýty, které je již předem naložené v marinádě. Grilujte i cuketu a kukuřici. Jakmile je z jedné strany cuketa hotová, otočte ji a hotovou stranu posypte nastrouhaným parmazánem.
- Vepřový steak podávejte s grilovanou cuketou, kukuřicí, rajčatovým salátem a avokádovým dipem.