Grilovaný vepřový steak s cuketou a avokádovým dipem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

0.0

0x hodnoceno

Bez grilovaného masa si letní víkendový večer nedovedeme představit. Připravili jsme pro vás tip na grilovaný vepřový steak s grilovanou zeleninou a dipem z avokáda. S touhle pochoutkou na grilovačce rozhodně zabodujete.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Vepřový steak z kýty s medvědím česnekem 2 balení
  • Cuketa 2 ks
  • Parmezán 4 lžíce
  • Předvařená kukuřice 2 ks
  • Rajčata 4 ks
  • Jarní cibulka 2 ks
  • Avokádo 2 ks
  • Extra panenský olivový olej 4 lžička
  • Citrónová šťáva 2 lžička
  • Vinný ocet 2 lžička
  • Česnek balený 2 stroužek
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Nejprve připravte rajčatový salát. Rajčata nakrájejte na malé kostičky, přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku, lžičku vinného octu, lžičku olivového oleje, osolte, opepřete a dejte stranou.
  2. Poté nakrájejte cuketu na kolečka o tloušťce půl centimetru a osolte. Během chvilky cuketa pustí přebytečnou vodu, kterou otřete papírovou utěrkou.
  3. Připravte dresing. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky a pomocí lžičky vydlabejte do mísy. Přidejte 1 lžičku olivového oleje, lžičku citronové šťávy, prolisovaný česnek a směs osolte i opepřete. Vše rozmixujte.
  4. Nakonec na rozpáleném grilu grilujte steak z vepřové kýty, které je již předem naložené v marinádě. Grilujte i cuketu a kukuřici. Jakmile je z jedné strany cuketa hotová, otočte ji a hotovou stranu posypte nastrouhaným parmazánem.
  5. Vepřový steak podávejte s grilovanou cuketou, kukuřicí, rajčatovým salátem a avokádovým dipem. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte