Už jste slyšeli o quinoy? Tahle skvělá potravina má spoustu důležitých živin a když ji smícháte s krůtím masem získáte skvělé rizoto, na kterém si pochutná celá rodina. Když k rizotu přidáte ještě volské oko, úspěch je zaručen.
Rizoto z quinoy s krůtím masem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Nejprve si připravte quinou. Propláchněte ji a vařte podle návodu v osolené vodě asi 10–15 minut.
- Mezitím si připravte další ingredience. Na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli dosklovata.
- Přisypte osolené a opepřené kousky krůtího masa, které opečete lehce dozlatova, aby se maso hezky zatáhlo.
- Přisypte drobné kousky mrkve, kostičky cukety, nakrájené houby, prolisovaný česnek a promíchejte.
- Nechte pod pokličkou asi 30 minut dusit. Poté pokličku odklopte, přisypte hotovou quinou, nasekanou petrželku a promíchejte.
- Podávejte s usmaženým volským okem a ozdobené řeřichou.