Rizoto z quinoy s krůtím masem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

2.7

3x hodnoceno

Už jste slyšeli o quinoy? Tahle skvělá potravina má spoustu důležitých živin a když ji smícháte s krůtím masem získáte skvělé rizoto, na kterém si pochutná celá rodina. Když k rizotu přidáte ještě volské oko, úspěch je zaručen.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si připravte quinou. Propláchněte ji a vařte podle návodu v osolené vodě asi 10–15 minut.
  2. Mezitím si připravte další ingredience. Na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli dosklovata.
  3. Přisypte osolené a opepřené kousky krůtího masa, které opečete lehce dozlatova, aby se maso hezky zatáhlo.
  4. Přisypte drobné kousky mrkve, kostičky cukety, nakrájené houby, prolisovaný česnek a promíchejte.
  5. Nechte pod pokličkou asi 30 minut dusit. Poté pokličku odklopte, přisypte hotovou quinou, nasekanou petrželku a promíchejte.
  6. Podávejte s usmaženým volským okem a ozdobené řeřichou.

Gusto tipy: pokud nemáte po ruce lesní houby, použijte žampiony. Místo vody můžete na uvaření quinoy použít i vývar.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte