Batát plněný quinoou a cizrnou
- střední
- více než 60 minut
- Vege & vegan, Hlavní chody
5.0
1x hodnoceno
Postup:
- Batáty omyjte, propíchejte vidličkou a zabalte do alobalu.
- Pečte cca 1h na 200 °C doměkka.
- Mezitím dejte vařit quinou do dvojnásobného množství vody.
- Nakrájejte si cibuli, česnek, sušená rajčata a ořechy na menší kousky.
- Na pánvičce si cibuli a česnek osmažte na malém množství oleje.
- Přidejte sušená rajčata, ořechy, propláchnutou cizrnu a uvařenou quinou. Promíchejte a dochuťte solí, chilli a šťávou z limetky.
- K servírování si můžete připravit salát s cherry rajčátky a dresink, který vytvoříte smícháním všech ingrediencí.
- Batáty rozpulte, naplňte směsí s quinoou, přelijte dresinkem a servírujte se salátem.
DALŠÍ RECEPTY OD MARUŠKYVEG NAJDETE NA JEJÍM BLOGU MARUŠKAVEG.COM