Zimní teplý salát se šunkou

  • snadné
  • do 30 minut
  • Saláty, Přílohy, Vaříme do 30 min

4.0

1x hodnoceno

Stále si myslíme, že saláty rozhodně nejsou pouze letní záležitostí. Stačí pouze vybrat vhodné suroviny, které se pro chladné měsíce hodí. Jako třeba kapusta, jáhly a šunka! Tento salát si jistě zamilujete, a to hned po prvním soustu. 

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Jáhly propláchněte a dejte do hrnce. Zalijte vodou v poměru 1:1,5 ve prospěch vody a dejte vařit.
  2. Jakmile voda dosáhne bodu varu, odpočítejte cca 3 minuty a poté stáhněte z plamene.
  3. Přiklopte pokličkou a nechte cca 15 minut odstát.
  4. Kapustu rozeberte na listy a odkrojte tvrdé stonky. Zapněte troubu na 190 °C.
  5. Poté kapustu natrhejte na menší kousky a v míse promněte s olivovým olejem.
  6. Listy vyskládejte na pečicí plech a dejte do trouby na cca 8 minut – v polovině doby kapustu obraťte, aby byla rovnoměrně opečená. 
  7. Dresink vytvořte smícháním a důkladným vyšleháním balsamica, olivového oleje, hořčice a soli.
  8. Nakrájejte zbylou zeleninu (pórek, celer a česnek) a krátce orestujte spolu s mandlemi na pánvi.  
  9. Jakmile máte vše upečené, ve velké míse smíchejte jáhly, opečenou kapustu, zeleninu a dresink.
  10. Před podáváním natrhejte šunku na kousky a krátce z obou stran orestujte na pánvi. 
  11. Salát podávejte zasypaný šunkou a strouhaným parmezánem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte