Stále si myslíme, že saláty rozhodně nejsou pouze letní záležitostí. Stačí pouze vybrat vhodné suroviny, které se pro chladné měsíce hodí. Jako třeba kapusta, jáhly a šunka! Tento salát si jistě zamilujete, a to hned po prvním soustu.
Zimní teplý salát se šunkou
- snadné
- do 30 minut
- Saláty, Přílohy, Vaříme do 30 min
4.0
1x hodnoceno
Postup:
- Jáhly propláchněte a dejte do hrnce. Zalijte vodou v poměru 1:1,5 ve prospěch vody a dejte vařit.
- Jakmile voda dosáhne bodu varu, odpočítejte cca 3 minuty a poté stáhněte z plamene.
- Přiklopte pokličkou a nechte cca 15 minut odstát.
- Kapustu rozeberte na listy a odkrojte tvrdé stonky. Zapněte troubu na 190 °C.
- Poté kapustu natrhejte na menší kousky a v míse promněte s olivovým olejem.
- Listy vyskládejte na pečicí plech a dejte do trouby na cca 8 minut – v polovině doby kapustu obraťte, aby byla rovnoměrně opečená.
- Dresink vytvořte smícháním a důkladným vyšleháním balsamica, olivového oleje, hořčice a soli.
- Nakrájejte zbylou zeleninu (pórek, celer a česnek) a krátce orestujte spolu s mandlemi na pánvi.
- Jakmile máte vše upečené, ve velké míse smíchejte jáhly, opečenou kapustu, zeleninu a dresink.
- Před podáváním natrhejte šunku na kousky a krátce z obou stran orestujte na pánvi.
- Salát podávejte zasypaný šunkou a strouhaným parmezánem.