Špagety pomodoro z jednoho pekáče

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

2.7

33x hodnoceno

Špagety patří k nejoblíbenějším jídlům vůbec! Připravte si lahodnou rajčatovou pochoutku inspirovanou Itálií, která je navíc hotová během chvíle. Tohle bezmasé jídlo navíc můžete s klidem naservírovat i vašim vegetariánským přátelům.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 220 °C.
  2. Připravte si větší a vyšší pekáč a lehce ho vymažte olivovým olejem.
  3. Do pekáče dejte nepředvařené špagety a kolem nich rozprostřete na půlky nakrájená cherry rajčata, na kolečka nakrájené olivy, lístky bazalky a na kostičky nakrájenou mozzarellu.
  4. Ve vyšší nádobě smíchejte passatu, vodu či vývar, utřený nebo prolisovaný česnek, sůl a pepř. 
  5. Touto směsí přelijte obsah pekáče. Těstoviny zlehka nadzvedněte pomocí dvou vidliček, aby se omáčka dostala i pod ně a mezi ně.
  6. Pekáč přikryjte poklicí nebo alobalem a pečte v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud těstoviny nepovolí a nebude je možné míchat. V té chvíli pomocí vidliček obsah pekáče zlehka promíchejte a poklici či alobal oddělejte.
  7. Teplotu snižte na 200 °C a pečte dalších cca 10–15 minut, dokud nebudou těstoviny al dente, tedy na skus, a tekutina se částečně neodpaří do podoby omáčky.
  8. Podávejte s čerstvou mozzarellou, bazalkou, zakápnuté olivovým olejem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte