Špagety patří k nejoblíbenějším jídlům vůbec! Připravte si lahodnou rajčatovou pochoutku inspirovanou Itálií, která je navíc hotová během chvíle. Tohle bezmasé jídlo navíc můžete s klidem naservírovat i vašim vegetariánským přátelům.
Špagety pomodoro z jednoho pekáče
- velmi snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
2.9
16x hodnoceno
Postup
- Troubu si předehřejte na 220 °C.
- Připravte si větší a vyšší pekáč a lehce ho vymažte olivovým olejem.
- Do pekáče dejte nepředvařené špagety a kolem nich rozprostřete na půlky nakrájená cherry rajčata, na kolečka nakrájené olivy, lístky bazalky a na kostičky nakrájenou mozzarellu.
- Ve vyšší nádobě smíchejte passatu, vodu či vývar, utřený nebo prolisovaný česnek, sůl a pepř.
- Touto směsí přelijte obsah pekáče. Těstoviny zlehka nadzvedněte pomocí dvou vidliček, aby se omáčka dostala i pod ně a mezi ně.
- Pekáč přikryjte poklicí nebo alobalem a pečte v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud těstoviny nepovolí a nebude je možné míchat. V té chvíli pomocí vidliček obsah pekáče zlehka promíchejte a poklici či alobal oddělejte.
- Teplotu snižte na 200 °C a pečte dalších cca 10–15 minut, dokud nebudou těstoviny al dente, tedy na skus, a tekutina se částečně neodpaří do podoby omáčky.
- Podávejte s čerstvou mozzarellou, bazalkou, zakápnuté olivovým olejem.