Na Nový rok se má připravovat čočka, aby se nás po celý rok držely peníze. Proto pro vás máme tradiční novoroční čočku v moderním pojetí. Černá čočka s párky na černém pivu vám jistě přijde vhod!
Čočka beluga s párky na černém pivu
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře
4.3
3x hodnoceno
Postup
- Nejprve si čočku uvařte ve vodě. Vařte podle návodu a čočku hlídejte, aby se nerozvařila. (Trvá to cca 30 minut).
- Mezitím si nakrájejte párky na poloviny a poté na třetiny, přidejte kečup, cibuli nakrájenou na půl kolečka, prolisovaný česnek, černé pivo, drcený kmín a sůl.
- Všechno důkladně promíchejte a připravenou směs pečte na 190 °C 25–30 minut.
- Uvařenou čočku dochuťte octem a solí, přidejte upečenou směs párků a dozdobte nasekanou zelenou petrželkou.