Čočka beluga s párky na černém pivu

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

0.0

0x hodnoceno

Na Nový rok se má připravovat čočka, aby se nás po celý rok držely peníze. Proto pro vás máme tradiční novoroční čočku v moderním pojetí. Černá čočka s párky na černém pivu vám jistě přijde vhod!

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Černá čočka 1 hrnek
  • Voda 3 hrnek
  • Jemné kuřecí párky 10 ks
  • Kečup jemný 10 lžíce
  • Cibule bílá 2 ks
  • Česnek balený 4 stroužek
  • Černé pivo 0.6668 hrnek
  • Drcený kmín 2 lžička
  • Ocet 4 lžička
  • Hladkolistá petržel
  • Sůl

Postup

  1. Nejprve si čočku uvařte ve vodě. Vařte podle návodu a čočku hlídejte, aby se nerozvařila. (Trvá to cca 30 minut).
  2. Mezitím si nakrájejte párky na poloviny a poté na třetiny, přidejte kečup, cibuli nakrájenou na půl kolečka, prolisovaný česnek, černé pivo, drcený kmín a sůl.
  3. Všechno důkladně promíchejte a připravenou směs pečte na 190 °C 25–30 minut.
  4. Uvařenou čočku dochuťte octem a solí, přidejte upečenou směs párků a dozdobte nasekanou zelenou petrželkou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte